• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno: Malinari zadovoljni cenom

Izvor Beta

Savez poljoprivrednih proizvođača zapadne Srbije, udruženja malinara, zadovojan je ponuđenom otkupnom cenom tog voća od 139,3 dinara za kilogram bez troškova prevoza i marže.

 Malinari zadovoljni cenom   Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

To udruženje navelo je da su i otkupne cene kupine od 60 do 80 dinara za kilogram, u zavisnosti od sorte, korektne.

Potpredsednica udruženja Svetlana Cvijanović rekla je agenciji Beta da su potrebne i dodatne garancije pored ponude akontnih cena.

"Dešavalo se i proteklih godina da se u ovo vreme priča sve lepo, a onda kada dođe do berbe sve ostane na rečima. Zato sada tražimo uvid u dogovore sa otkupljivačima i adrese gde se sa njima mogu potpisati ugovori. Takođe tražimo i da nas primi neko iz republičke vlade jer smo ipak predstavnici 2.500 malinara", rekla je Cvijanović posle sastanka udruženja u Šapcu.

Savez poljoprivrednih proizvođača zapadne Srbije okuplja poljoprivrednike iz Užica, Priboja, Ivanjice, Šapca, Ušća, Smederevske Palanke, Topole i Kraljeva.

Vlada se slaže da malinu otkupljuju i do 139,3 dinara

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milos83dcl

Nijedan medij nije:1) razumeo sta je dogovoreno; 2) preneo tacan sadrzaj dogovora. Dakle, radna grupa koju su cinili predstavnici min.poljoprivr., proizvodjaca I hladnjacara, nakon skoro godinu dana je konacno utvrdila PROIZVODJACKU cenu 1 kg maline. Dakle utvrdjeno je koliko kosta da se proizvede 1 kg maline I to bez prevoza, odnosno "na njivi", a ne OTKUPNA CENA, na cemu uostalom I Sam ministar insistira od pocetka pregovora- jer on ne moze da se mesa u trziste. To Vam gospodo znaci da ukoliko otkupna cena bude tih 140 din.- malinari rade sa 0, I slovima NULA din. zarade. E sad, zasto se ova info. plasira kroz sve medije na ovaj nacin je pravo pitanje.

Serbia forever

Pristali su na manji reket!?

VladaR

A zasto je oni sami ne prodaju pa nek uzmu koliko god mogu????!!

special image