• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Lončar zaboravio na inflaciju i kurs

Izvor Tanjug

Dragan Đilas kaže da ministar zdravlja Zlatibor Lončar pokušava da opravda položaj zdravstvenih radnika u Srbiji poredeći plate lekara u 2009. i 2019. godine i tvrdeći da je mesečna zarada lekara porasla sa 50.000 na 69.000 dinara.

 Dragan Đilas - Lončar - plate u zdravtsvu Izvor: MONDO/Zora Ćirković
Izvor: MONDO/Zora Ćirković



U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Đilas navodi da je Lončar ''zaboravio'' na inflaciju i kurs evra, te da bi, da je to uzeo u obzir, shvatio da je plata lekara porasla sa 533 na 590 evra, a medicinskih sestara sa 321 na 355 evra.

''Možda je nekome uspeh povećanje od 57 evra, odnosno 34 evra za deset godina, ali to ne menja činjenicu da je plata lekara u Rumuniji 1.960 evra, odnosno tri puta veća nego u Srbiji'', navodi predsednik Stranke slobode i pravde.

Ministar zdravlja Lončar reagovao je u utorak na izjavu Đilasa o platama zdravstvernih radnika u Srbiji navodeći da je lider SzS izneo ''nove laži računajući da će time ostvariti jeftine političke poene, ali da ne može da skloni glavu od činjenica''.

Kako je istakao Lončar, medicinskim sestrama plate su od 2009. godine do danas povećane 40 odsto, osnovna plata lekara iznosila je 50.117 dinara, a ove godine 69.884 dinara, a lekara specijaliste sa 62.941 dinara povećana na 87.766 dinara (bez minulog staža i ostalih dodataka).

Komentari 48

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lile

Zaboravio kao da nije bio tu

Maja

Đilas je očigledno zaborvio koliko je ojadio ovaj narod. Koliko za vreme njegove vlasti narod ništa nije imao.Nema prava da on proziva ministra Lončara.

Posmatrač

Imam pitanje:zašto u čekaonicama ima "brzih" šaltera i hotelskih smeštaja zvani drvene klupe i plastične stolice a izmedju šetalište za zdravo-razonodne pacijente od šaltera do šaltera?

special image