• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupljuje parkiranje u Beogradu

JKP "Parking servis" najavio je da će od ponedeljka, 1. decembra stupiti na snagu novi cenovnik usluga.

JKP "Parking servis" najavio je da će od ponedeljka, 1. decembra stupiti na snagu novi cenovnik usluga.

Nove cene parkiranja u prvoj, crvenoj zoni, iznosiće 40 umesto dosadašnjih 37,5 dinara za kupovinu karte kod kontrolora, odnosno 41 dinar za plaćanje SMS porukom, na parkomatu ili kupovinom karte u trafici.

Razlika u visini cene, zavisno od načina plaćanja važiće i u ostalim zonama, kao i u zoni bez vremenskog ograničenja.

U drugoj, takozvanoj žutoj zoni, cena je 30, odnosno 29 dinara, a u trećoj zoni parkiranje će koštati 25, odnosno 23 dinara.

Doplatna karta za korisnike koji postupaju suprotno Odluci o javnim parkiralištima iznosiće 1.700 umesto 1.550 dinara, dok će mesečne pretplatne karte za stanare u svim zonama biti 416 umesto 380 dinara.

Cene mesečnog zakupa za firme iznosiće 6.640 dinara u prvoj, 4.492 u drugoj i 2.987 dinara u trećoj zoni. U zoni bez vremenskog ograničenja cene su identične onima u trećoj zoni.

Parkiranje u javnim garažama plaćaće se 35 dinara za prvi započeti sat i 40 dinara za svaki naredni, dok će cene na posebnim parkiralištima i parkiralištima po ugovoru iznositi između 23 i 70 dinara po času, u zavisnosti od konkretnog parkirališta.

Prenos vozila "paukom" po nalogu saobraćajne policije, plaćaće se od 4.710 dinara do 7.065, u zavisnosti od kategorije prekršaja, a za vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi 5.300 dinara.

Prenos putničkih vozila po nalogu komunalne inspekcije iznosi 5.300 dinara ukoliko se radi o napuštenom i neregistrovanom vozilu, a u svim drugim slučajevima cena je 8.830 dinara .

Naknada za uklanjanje putničkih vozila u toku javnih manifestacija i skupova iznosiće 3.530 dinara.

Nove cene parkiranja i prenosa vozila uvećane su u skladu sa revidiranim Memorandumom o budžetu i ekonomskoj fiskalnoj politici za 2009. godinu Vlade Republike Srbije, a njihova primena odobrena je odgovarajućim rešenjem gradonačelnika Beograda.

Cene su korigovane u skladu sa projektovanom stopom inflacije od 9,5 odsto, uz neophodno zaokruživanje naniže, zbog praktične primene u gotovinskom platnom prometu, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image