• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Štednja u dinarima isplativija"

Analize pokazuju da je štednja u dinarima isplativija od devizne štednje i u dugom i u kratkom roku, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Ona je istakla da je štednja stanovništva nastavila da raste, uprkos niskim kamatama.

"U prilog dinarskoj štednji idu, ne samo više kamate, već i niska inflacija i relativna stabilnost kursa, kao i neoporezivanje prihoda na kamate", rekla je Tabaković za današnje "Večernje novosti".

On je ukazala i da se ulaganje u državne hartije od vrednosti smatra jednim od najsigurnijih oblika ulaganja.

"Osim što obezbeđujemo stabilnost cena i jačamo finansijsku stabilnost, sprovodimo i aktivnosti usmerene na razvoj domaćeg dinarskog finansijskog tržišta, uz promociju i podsticanje instrumenata zaštite od deviznog rizika", kazala je guvernerka NBS.

Kako je istakla, sve to ima za cilj obezbeđivanje odgovarajućeg ambijenta za povećanje stepena dinarizacije kredita, što se i odrazilo kroz povećanje dinarskih u ukupnim kreditima u proteklom periodu.

"Aktivno i pažljivo pratimo kako banke postupaju u konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima u evro i svakako ćemo sprovesti kontrole", naglasila je ona.

Ako se utvrde nepravilnosti, kako je dodala, biće naloženo njihovo otklanjanje bez obzira na zaključen ugovor o konverziji.

"To znači da potpisivanjem ugovora o konverziji, banka nije zaštićena od mera koje NBS može da preduzme, a korisnici će i dalje imati prava koja su im garantovana posebnim zakonom", kazala je Jorgovanka Tabaković.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

corto

Mozda u Bahreinskom dinaru. Mada su izjavljivali da imamo jaku valutu.

XXX

Zlato braćo srbi zlato ili iridijum , paladijum i to , mozes da ga zakopas u zemlju gde hoces i uzmes ga posle decenija vrednost ista ako ne i visa i nemoze se raspasti niti oksidirati zauvek isto i vredi i nikako u banke deponovati samo pijuk i u zemlju ili uzidate negde samo tako je 100 % vase ko zna sta vreme nosi stavis u banku i mrak ga pojede i ćao učimo iz istorije .

Kuku-lele

Opet neka prevara u najavi... 😂

special image