• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudari obeležili Svetog Prokopija, bio i ministar

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Rudarska slava Sveti Prokopije obeležena je danas u crkvi Pokrova presvete Borogorodice u Baroševcu i polaganjem venaca na spomen ploču rudarima štrajkačima iz 1939. godine u Rudovcima.

Slavi su prusustvovali ministar energetike Aleksandar Antić, direktor EPS-a Milorad Grčić, predstavinici rukovodstva i sindikata EPS-a, ogranka RB Kolubara, čelnici opštine Lazarevac i drugi gosti.

Antić je istakao da je proizvodnja struje i uglja u Srbiji u odnosu na prošlu godinu porasla i izneo podatak da je proizvodnja uglja na kopovima u Kolubari i Drmnu u durgom kvartalu ove godine veća za 4,9 odsto nego u drugom kvartalu prošle godine.

To je, kako je istakao, dalo doprinos ukupnom rastu ekonomije, povećanju indrustrijske proizvodnje i rastu BDP-a.

"Na tome velika zahvalost rudarima i svim zaposlenima u EPS-u i nadam se da ćemo sa našim zajedničkim planovima koje imamo u vladi da tako i nastavimo do kraja godine", rekao je Antić i čestitao rudarima praznik uz poruku da ih taj svetac čuva na poslu svih 365 dana u godini.

Ministar je rekao i da u Vladi Srbije planiraju i otvaranje novih rudarskih projekata među kojima su otvaranje dva velika rudnika svetske klase Čukarik peku i Jadran.

Direktor EPS-a čestitao je rudarima slavu i kazao da je proizvodnja uglja ključna za proizvodnju električne energije u Srbiji.

Ukazao je da se dve trećine prozivodnje struje u Srbiji dobija od uglja i istakao da to govori koliko je posao rudara važan za našu zemlju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image