• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"OSVETA" BANCI Plaća ratu za "švajcarca" U KOVANICAMA

Izvor mondo.rs

Jedan zaludni dužnik u švajcarskim francima iz Srbije rešio je da se "osveti" banci u kojoj je zadužen. Misija koju si je zadao predstavlja ozbiljan napor, jer "sredstva" nije lako sakupiti.

Dužnik je na Facebooku objavio da je odustao od elektronske uplate rate kredita, već će svakog meseca novac odnositi u banku u gotovini i to - u novčićima.

"Svaki mesec ćete dobijati ratu u gotovini na šalteru ali u metalnim apoenima...i to pola sata pre kraja radnog vremena... pa brojte", najavio je ostrašćeni dužnik.

Spremio je plastični balon od 10 litara u koji skuplja novčice za kreditnu ratu, prenosi "Kurir".

Dodao je da je da ima i odgovor za službenicu koja radi na šalteru u banci.

Afera "Franak": Gotovo svi dužnici prešli na evre

"Ako pitaju koliko ima para u balonu, sa namerom da uzmu bez brojanja... moj odgovor je 'ne znam, vi odbrojte koliko je rata'", napisao je on.

Već je pripremio prvih hiljadu švajcarskih franaka u metalu, a prema njegovim rečima do kraja meseca uspeće da sakupi ceo iznos.

"Niste mi verovali kad sam svojevremeno pričao... evo dokaza, a biće i fotka kako ulazim u banku", napisao je i objavio fotografije "kao dokaz".

Ali, ovaj pothvat neće teći tako lako kako je "čovek s misijom" zamislio. Za vrednost od hiljadu franaka potrebno je, recimo, sakupiti 21.600 novčića u najčešćem apoenu od 5 dinara. Otprilike, više od 700 komada svakoga dana u mesecu, a "sitniš" nije baš tako lako pronaći, znaju to i obični prodavci na pijaci.

Jednom Banjalučaninu koji je došao na sličnu ideju, i to samo za jednu ratu, trebalo je dve godine da sakupi 6.200 novčića od po 5 pfeniga.

Kakav štediša: Ratu kredita platio kovanicama

Da li će čovek istrajati u svom "osvetničkom" naumu, videćemo.

Komentari 42

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

¢666¢

Nisuvte salteruse jadne ni dobre. Manite se laznog moralisanja.

Maxymus

Da zanemarimo cinjenicu da me zabole za njegov kredit u svajcarcima, niko ni za moj u eurima ne haje puno, fora je u tome sto ce i on morati da bude tu dok se broji novac na blagajni, niko nece da proknjizi dok se ne prebroji, tako da ne znam koga je tacno zafrknuo. I nece sluzbenik da se sveti penzioneru sutra, prestanite da zivite u svetu cinizma i prekosti, ima dosta toga lepog oko vas cemu mozete da se radujete i nasmesite, to je ipak najvaznije

Ogi

Krembil se ne trazi,on se sam javi...

special image