• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelašić:Prioritet u 2009. sakupljanje štednje

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je danas da će u 2009. godini ključni prioritet i najveći izazov biti prikupljanje domaće štednje.

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić izjavio je danas da će u 2009. godini ključni prioritet i najveći izazov biti prikupljanje domaće štednje.

Pored dobijanja kamate za novu štednju, "time će se pomoći komšiji da kupi novi stan, ali i preduzeću da kupi novu mašinu", poručio je Jelašić na skupu o ekonomskoj krizi i njenom prevazilaženju u Palati Srbije.

Drugi veliki izazov za vladu, ali i za privredu, biće da se dostigne rast od 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, rekao je guverneg i naveo da se već sada radi na merama koje će biti preduzete u slučaju da rast bude ispod očekivanja.

Jelašić je ukazao i na značaj održavanja cenovne stabilnosti, o čemu će, koliko je to moguće, voditi računa NBS.

Obezbeđivanje kreditnih linija banaka privredi, takođe će biti prioritet NBS, a to je moguće kroz stvaranje uslova za što jeftinije zaduživanje u inostranstvu i ukidanje obaveznih rezervi na zaduživanje.

Tu su još i relaksiranje pozicija privrede u otplati kamata, kao i druge mere koje će omogućiti da profit banaka ostane u Srbiji, naveo je guverner Jelašić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image