• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njiva od 42.500 evra: Evo gde su najskuplje oranice u Srbiji

Izvor mondo.rs Izvor Dnevnik

Ako ste se ikada zapitali gde se nalaze najskuplje oranice u Srbiji, novosadski Dnevnik ima odgovor za vas – u Bačkoj, i to u Sirigu i na Čeneju.

U Sirigu je za hektar i 12 ari njive plaćeno 42.500 evra, a na Čeneju 35.187 evra za hektar i 35 ari.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda dostavljenim listu, u prvih šest meseci ove godine, nove vlasnike u Srbiji ima oko 47.000 nepokretnosti ukupne novčane vrednosti od 1,8 milijardi evra što je 12 posto više u odnosu na isti period prošle godine kada je iznosila 1,6 milijardu evra.

I ovo će vas zanimati

Kada je reč o ukupnom trgovanju nepokretnostima u Srbiji u prvih šest meseci ove godine, najviše se kupovalo u Vojvodini – 36 odsto. Najveće interesovanje je bilo za stanove, zatim za poljoprivredno zemljište i potom kuće.

Poljoprivredno zemljište u prvoj polovini godine činilo je 20 posto ukupnog trgovanja nepokretnostima i novčana vrednost mu je bila oko 87,6 miliona evra dok je u istom periodu prošle godine bila oko 72 miliona evra.

Najjeftinije poljoprivredno zemljište u prvoj polovini godine bilo je u Južnobanatskoj oblasti gde je cena u proseku iznosila 6.100 evra po hektaru.

Koliko su cene zemljišta u Vojvodini bile visoke u datom periodu najbolje ilustruju podaci RZS da se za hektar njiva u Šumadiji i zapadnoj Srbiji u proseku plaćalo 3.100 evra, u južnoj i istočnoj Srbiji 2.600, a u regionu Beograda 3.850 evra. 

Povezane vesti

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kripto

Cena poljoprivrednog zemljista na potrzu Celarevo, Backi Petrovac, Stepanovicevo, Sirig, Becej je opravdana jer je zemljiste najkvalitetnije. Samo ce da raste cena, ima preko 5 procenata humusa

Sirižan

Glupost, niko nije dobio te pari za tu površinu :)

mitrovicanin

U Caglavici kod Pristine , metar kvadratni je 300 do 400 evra.

special image