• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigle ponude za Komercijalnu banku, javile se banke, investicioni fondovi

Izvor MONDO/Tanjug

Komisija Ministarstva finansija Srbije otvorila je danas četiri neobavezujuće ponude pristigle na javni poziv za privatizaciju Komercijalne banke, a među ponuđačima su i banke već prisutne na srpskom tržištu, ali i investicioni fondovi.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas, na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, da su pristigle četiri ponude, a da je bilo zainteresovano šest banaka i institucija.

"Ne mogu da uđem niti u imena ponuđača, niti u detalje ponuda sve dok komisija ne završi analizu ponuda. Sve ponude su blagovremene. Nakon analize javnost će biti blagovremno obaveštena. Vazno je da imamo toliko zainteresovanih i to pokazuje koliko smo atraktivni", rekao je Mali.

Aktuelno

On je naveo da komisija ima desatak dana da analizira ponude.

"Ovo je tek prva faza", rekao je Mali i dodao da ukoliko ispunjavaju sve uslove sledi analiza i u oktobru ili novembru obavezujuće ponude za kupovinu.

Brokerska kuća Momentum ranije je objavila da će Vlada Srbije otkupiti 34,58 odsto akcije Komercijalne banke od manjinskih akcionara Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Međunarodne finansijske korporacije (IFC).

Povezane vesti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image