• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monopol na tržištu nije prioritet za sud!

Vrhovni sud Srbije skoro godinu dana nije se izjasnio da li kompanija za preradu mleka i proizvodnju mlečnih proizvoda "Salford" ima monopolsku poziciju na srpskom tržištu, izjavio je ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Vrhovni sud Srbije (VSS) skoro godinu dana nije se izjasnio da li kompanija za preradu mleka i proizvodnju mlečnih proizvoda "Salford" ima monopolsku poziciju na srpskom tržištu, izjavio je ministar poljoprivrede Saša Dragin.

"Ministarstvo je preko nadležnih državnih organa zatražilo da se donese odluka da li 'Salford' ima monopol ili ne, ali i dalje nema povratnu informaciju", kazao je Dragin Televiziji B92.

Komisija za zaštitu konkurencije na tržištu, 25. januara 2008. godine donela je rešenje kojim je naložila mlekarama čiji je vlasnik "Salford" da izmene odredbe tipskog ugovora o proizvodnji, isporuci i prodaji mleka.

Protiv tog rešenja "Salford" je pokrenuo upravni spor pred VSS čija se odluka čeka gotovo godinu dana.

Govoreći o pojeftinjenju mleka Dragin je naveo da pad otupne cene najviše pogađa poljoprivrednike, naglasivši da država planira da napravi drugačiji program podsticaja proizvodnje u tom sektoru.

"Planirano program podsticaja kako se novci koji se daju za premiju za mleko ne bi prelivali iz džepa primarnih proizvođača u industriju jer koliko kod da damo za premiju toliko će biti spuštena cena koju prerađivači plaćaju poljoprivrednicima", kazao je ministar.

On je dodao da će se naći "alternatini načini prerađivanja mleka koji će biti dati njihovim proizvođačima na upravljanje, kako bi im se obezbedila i mogućnost za proizvodnju".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image