• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOSPOĐINCI: Nemački Maminger će OVDE konzervirati krastavce i paprike

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Gospođincima je danas otvorena fabrika nemačke kompanije "Mamminger Konserven-SRB", za konzerviranje krastavaca i paprike. Fabriku su otvorili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar poljoprivrede Branislasv Nedimović.

"U ovu fabriku nemačka kompanija uložila je četiri miliona evra, zaposliće 250 ljudi, a izvoziće sedam miliona tegli konzerviranog povrća. Ovim smo dokazali da u Srbiji postoje uslove za razvoj prerađivačke industrije", rekao je Igor Mirović na otvaranju fabrike.

On je podsetio da je Srbija donedavno beležila pad u prerađivačkoj industriji, ali da je "Vlada Srbije novim merama hitno reagovala, što je odmah dalo rezultate".

Aktuelno

"Sada imamo rast od 8,8 odsto u Vojvodini, što možda nije ogroman uspeh, ali svakako jeste rast i dokaz da su vladine mere dale rezultate. Doprinele su i mere pokrajinske vlade, koja kosnstantno ulaže u poljoprirvedu", rekao je Mirović.

Kamen temeljac za fabriku "Mamminger Konserven-SRB" u Gospođincima položen je prošle godine, a ta kompanija, prema rečima direktora, u ovom delu Vojvodine uspešno posluje i sarađuje već šest godina.

"Otvaranje ove fabrike i napredak u prerađivačkoj industriji u Srbiji morao je da se desi. Vlada Srbije uvela je niz mera u ovoj oblasti. Usvojili smo Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi, pa je sada moguće preko telefona da zaposlite ako želite svakog dana jednog radnika. Ljudi su pre toga imali problem, onaj ko je želeo da zaposli radnika, očekivala ga je komplikovana birokratija, a radnici su bili spremni da rade bez prijave, samo da budu plaćeni. Sada smo, konačno, uredili tu oblast", rekao je Nedimović.

On je naglasio da "nam je džaba sve ako nam poljoprivreda nije povezana sa izvozom i prerađivačkom industrijom".

Ambasador Nemačke Tomas Šib rekao je da je otvaranje fabrike u Gospođincima potvrda veoma uspešne saradnje Srbije i Nemačke, čiji je stub privreda.

"Ovo je jedna od 400 kompanija koje su uložile ukopno dve milijarde evra i otvorile 60.000 radnih mesta. Ankete pokazuju da nemačke kompanije žele da ostanu ovde da rade jer imaju poverenja u Srbiju, kao odlično mesto za investiranje", rekao je ambasador Nemačke, koji je pozdravio što je Vlada Srbije poslednjih godina pokrenula važne ekonomske reforme.

"Kroz jačanje vladavine prava poboljšava se investiciona klima i stvaraju bolji uslovi za poslovanje. 'Maminger' ovde ne otvara samo nova radna mesta, već jača proizvodnju lokalnih proizvođača otkupom proizvoda od lokalnih kooperanata", rekao je ambasador Nemačke.''

Povezane vesti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image