• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za MESEČNI TROŠAK u kućnom budžetu IZMISLIMO 200 dinara

Statistika je još jedno pokazala da je, kako kažu sporstki komentatori "kao bikini". Pokazala nam je da prosečno srpsko domaćinstvo troši više nego što ima, ali nije i otkrila kako je to moguće.

Razlika, doduše, nije velika tek dvestotinak dinara, ali ipak... Prosečni mesečni prihodi u novcu i u naturi domaćinstava u Srbiji u drugom kvartalu ove godine iznosili su 66.348 dinara i veći su 5,6 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Taj deo je jasan, jer povećala se i prosečna plata (doduše i tak kategofija u statistici otkriva malo šta).

Izvor: Mondo

Povećali su se i rashodi, što je logično jer Srbi generalno nisu skloni štednji, i to za 3,9 odsto i bili su 66.576 dinara.

Ostaje pitanje kamo smo potrošili 200 dinara koje nismo dobili (i kredi i i druge pozajimce se vode kao prihod tog meseca, a rashod kada ih i ako ih vraćate).

U poređenju sa prvim kvartalom ove godine prihodi domaćinstava su veći 0,7 odsto, a rashodi 0,8 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Najveći udeo u prihodima u novcu i u naturi imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa (49,7 odsto), penzije ( 32,4 odsto), prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova (3,7 odsto), naturalna potrošnja (3,1 odsto), prihodi van redovnog radnog odnosa (2,9 odsto) i primanja od socijalnog osiguranja (2,7 odsto).

U ličnoj potrošnji domaćinstava najveći su izdaci za hranu i bezalkoholna pića (34,4 odsto) i za stanovanje, vodu, električnu energiju, gas i ostala goriva (16,7 odsto). Slede izdaci za transport (9,4 odsto), za ostale lične predmete i ostale usluge (šest odsto), za odeću i obuću (5,4 odsto), za komunikacije (5,2 odsto), za rekreaciju i kulturu (4,8 odsto), za alkoholna pića i duvan (4,8 odst), za zdravlje (4,5 odsto) i za opremu za stan i tekuće održavanje (4,2 odsto.

Anketom je bilo obuhvaćeno 1.610 domaćinstava.

Povezane vesti

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Co2

Srpskom četvroročlanom prosek domaćinstvu fali najmanje 250 evra da sa mirom a ne zebnjom docekaju novi mesec .

Magarac

Po mome misljenju statistika nema pojma jer je sa namerama režirana 😒

special image