• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećanje plata u javnom sektoru od 1. novembra, najviše u zdravstvu!

Izvor MONDO/Tanjug

Od 1. novembra biće povećane plate zaposlenima u rasponu od osam do 15 odsto, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Evo KOLIKO ĆE KOME BITI povećane plate...

Ona je rekla da najveće povišice očekuju zaposlene u zdravstvu - medicinskim sestrama plate će biti veće 15 odsto, a lekarima 10 odsto.

Brnabić je najavila i povećanje plata od 10 odsto u sektorima nauke i i kulture. To je, dodala je, najveće povećanje zarada posle oblasti zdravstva.

Povećanje od devet odsto imaće zaposleni u prosveti, sudije i tužioci, kao i zaposleni u sudovima i tužilaštvima, u ustanovama socijalne zaštite i propadnici službi bezbednosti i bezbednosnih snaga.

I PENZIONERIMA VEĆI PRIHODI

Od 1. decembra penzionerima će biti ispaćena jednokratna isplata u visini od 5.000 dinara, a od 1. januara sledeće godine očekuje ih i povećanje penzija od bar pet odsto, rekla je premijerka na konferenciji za novinare.

Zaposleni u državnoj upravi dobiće povećanje plata od 8 odsto, rekla je Brnabić.

Vlada Srbije usvojila je na sednici predlog "pozitivnog rebalansa" budžeta, rekla je  Brnabić.

Povodom najavljenih povišica u zdravstvu, rekla je:

"Moramo da se borimo da zadržimo naše medicinske radnike i tehničare, ali i doktore i to kontinuiranim povećanjem njihovih plata, koje će biti i pre kraja godine", kazala je premijerka. Istakla je da se država bori protiv njihovog odlaska i tako što ulaže milijardu evra u zdravstvenu infrasturkturu u kliničke centre, bolnice i drugo.

Brnabić je rekla da će predlog rebalansa budžeta biti već tokom popodneva ili večeri prosleđen skupštini na odlučivanje.

"Kada kažete rebalans kod nas to ima negativnu konotaciju, zato što je rebalans u prošlosti uvek bio način da država deficit budžeta koji je napravila za potrošunju preko mere i plana. Ovo je prvi pozitivni rebalans u Srbiji, to znači da ga imamo ne zato što smo povećali rashode, pa sada to pokrivamo, već zato što smo povećali prihode, koji su veći od očekivanih".

Kako je rekla, rebalansom budžeta vlada želi da te uvećane prihode raspodelimo i vrati nešto građanima kroz povećanje plata i podršku penzionerima, u skladu sa prioritetima, za bolji životni standard i kroz dodatna ulaganja u infrasturkturu.

"Na kraju avgusta smo imali suficit od 46,4 milijarde dinara, što je za 60 milijardi bolje od očekivanog", naglasila je ona.

Ističe da se u najvećoj meri kako radi ova vlast ogleda u tome što se odgovornije i disciplinovoanije ponaše.

Dodala je da sve to što se danas radi ne bi bilo moguće bez teških mera fisklanle konsolidacije koje su 2014. pokrenute kada je premijer bio Aleksandar Vučić.



Povezane vesti

Komentari 89

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sramota

Sramota

Vladimir

Hvala presveti efendija

M.Tehnicar H.Pomoc Bg

Prvorodjeni,da li stvarno mislis da nas zadrzis sa 5.000 dinara vecom platom?

special image