• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Radovi na autoputu počinju u aprilu

Ministar Milutin Mrkonjić najavljuje rešenje spora oko izgradnje autoputa Horgoš-Požega. Radovi mogu da počnu u aprilu, kaže on.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da će spor sa koncesionarima “Alpina-Por” oko izgradnje autoputa Horgoš-Požega biti rešen dogovorom, i najavio da bi radovi na levoj traci od Horgoša mogli početi od 1. aprila.

"Već od 1. aprila 'napadamo' 20 kilometara tog severnog kraka Koridora 10, koji je bio deo koncesije. Prva deonica je od Novog Sada do Zmajeva. Radovi će biti finansirani iz državne kase", rekao je Mrkonjić u intervjuu "Večernjim novostima".

On je naglasio da će svi glavni projekti biti završeni na vreme, da je eksproprijacija u toku i da će za celokupan taj posao biti potrebno od 100 do 130 miliona evra, koji su planirani u budžetu.

Mrkonjić je naglasio da je Koridor 10 "naša velika razvojna šansa".

"Ove godine možemo da uložimo pola milijarde evra u drumski i železnički Koridor 10 i da zaposlimo 150.000 radnika. Time bi na najbolji način amortizovali prvi udar svetske ekonomske krize. Koridor 10 je moj odgovor na recesiju", naglasio je on.

Ministar je naveo da su Svetska banka, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj već potvrdile ulaganje 1,5 milijardi evra za projekat Koridora 10 i da očekuje da će ta sredstva biti odobrena u junu.

On je dodao da na kapitalnim projektima treba da se zaposle domaća preduzeća, i naveo da će samo oko modernizacije železnice biti okupljeno 200 naših firmi, koje prethodno treba finansijski osposobiti, pre svih, “Mostogradnju” i PIM.

Na pitanje o izgradnji metroa u Beogradu, Mrkonjić je rekao da bi prva linija, koja bi koštala oko 400 miliona evra, mogla da se završi u naredne četiri godine i dodao da treba da se gradi takozvani "teški metro".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image