• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postanite lider, naučite veštine

Liderske veštine treba razvijati na svakom poslu. Tokom svoje karijere naučićete mnogo liderskih veština, a potrebno je znati koje su to veštine na samom početku.

Liderske veštine treba razvijati na svakom poslu. Naime, tokom svoje karijere naučićete mnogo liderskih veština, a potrebno je znati koje su to veštine na samom početku, piše "Blic."

Pre svega, treba pokazati entuzijazam. Pozitivno raspoloženje lako se prenosi na druge zaposlene. Nije tajna da većina zaposlenih želi da sarađuje s osobama koje su vedrog raspoloženja.

Nikako ne treba negativno razmišljati na radnom mestu jer je destruktivno. Na primer, vaš nadređeni ne želi da sluša kako vam projekt ne ide dobro, zato radije od njega zatražite savet kako da poboljšate rezultate.

Svakako se isplati I fleksibilnost. U poslovnom svetu je nemoguće opstati ako pomalo ne uvodite promene. Na primer, pomognite drugima u radu, posebno oko novog projekta. Nemojte voditi brigu samo o sebi i svojim zaduženjima.

Od izuzetne važnosti je da budete timski igrač. U timskom radu predložite promene, ali i način na koji vi smatrate da biste postigli bolje rezultate. To vam pruža mogućnost da vam poslodavac da prednost nad ostalim zaposlenima.

Za uspeh u poslu važno je biti i kreativan. Kreativnost vas izdvaja od ostalih zaposlenih, a kreativne osobe uspešnije su u poslu, brže rešavaju probleme i omiljeni su saradnici.

Ono što je pokazatelj liderstva je delegiranje odluka koje ćete zadatke nekome predati, a koje ćete zadržati za sebe. Podelite posao sa svojim saradnicima. Nemojte znanje držati samo za sebe. Odlučite šta morate da uradite sami, a šta bi mogao da uradi i neko drugi.

I na kraju, pronađite osobu koja je uspešna u vašoj firmi pa je uzmite za mentora. Pokušajte što više da naučite. Pored toga, ako pokažete veći interes za rad, na tu osobu ćete ostaviti utisak mladog zaposlenog koji ima potencijala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image