• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak se prodaje palata Progres, galerija MORA da ostane!

Izvor MONDO/Fonet

Kompanija Progres ad Beograd oglasila je u današnjoj Politici prodaju Progres - palate u Zmaj Jovinoj ulici u Beogradu, podeljenu na osam celina, u skladu sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije i namirenja poverilaca.

 Zgrada Progres se prodaje Izvor: MONDO Sivački Goran
U oglasu se navodi da se prodaje Biznis klub po početnoj ceni od 1.573.709,40 evra, Galerija za 5.277.144,60 evra, poslovne prostorije na i spratu po početnoj ceni od 1.951.428,60 evra, poslovne prostorije na III spratu po ceni od 2.230.780,95 evra, poslovne prostorije na IV spratu po ceni od 1.617.197,40 evra.


Prodaju se poslovne prostorije na V spratu po ceni od 1.629.552,60 evra, kao i prostorije na VI spratu po ceni od 1.729.657,80 evra i poslovne protorije na VII spratu po ceni od 1.521.210,60 evra.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI


Javno nadmetanje biće održano 5. novembra u 12 sati u kompaniji Progres.

Zamenik gradonačelnika Godan Vesić izjavio je danas, povodom oglasa o prodaji imovine kompanije "Progres" ad Beograd, da tu galeriju može da kupi ko hoće, ali ona mora da ostane prostor za umetnost.

Vesić je istakao da je, na predlog Grada, Vlada Srbije zabranila promenu namene galeriji Progres.  

Vesić je pozvao nedavno kompaniju Progres da odmah odustane od prodaje galerije Progres i istakao da taj prostor mora da ostane umetnička galerija.

"Bio sam zapanjen kada sam video da se u oglasu kao celina 2 prodaje galerija površine 751,73 m2 po početnoj ceni 5.863.494 evra", naveo je Vesić dodajući da to znači da su u kompaniji odlučili da prodaju umetničku galeriju bez ikakvih ograničenja, odnosno da kupac u njoj može da obavlja bilo kakvu komercijalnu delatnost.

"Pošto znam da će me zbog ovog zahteva napasti razni dušebrižnici koji je će da tvrde da se mešam u prodaju privatne imovine da se odmah razjasnimo. Na mestu gde danas nalazi umetnička galerija Progres nalazila se decenijama galerija Sebastijan. Kada je Grad Beograd 1996. godine dao dozvolu da se sruši Sebastijan i izgradi Palata Progres jedan od uslova ovoj kompaniji je bio da se u delu prema Knez Mihajlovoj izgradi umetnička galerija. Prema tome to nije bila volja Progresa već zahtev Grada. Sada kada se zgrada prodaje galerija Progres mora da ostane umetnička galerija. Za nas je nedopustivo da neko kupi sada galeriju i tu napravi prodavnicu ko zna čega ili kafić. A kako sada stvari to je moguće i to će se desiti", rekao je tada Vesić. 

Povezane vesti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image