• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nov poziv za prodaju Tehnohemije; "Skloništa" ponudila u zakup 156 objekata

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministarstvo privrede ponovo je objavilo poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu preduzeća za promet i proizvodnju hemijske i tehničke robe "Tehnohemija" iz Beograda. Istovremeno, "Skloništa" su ponudila u zakup 156 objekata po Srbiji.

Ministarstvo privrede ponovo je objavilo poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu preduzeća za promet i proizvodnju hemijske i tehničke robe "Tehnohemija" iz Beograda, nakon što se na prethodni poziv nije javio nijedan potencijalni kupac.

"Tehnohemija" je osnovana još 1951. godine kao industrijski servis za snadbevanje ličnim sredstvima za rad (HTZ oprema) i hidroizolacijom.

Aktuelno

Ovo preduzeće decenijama slovi za vodećeg snadbevača građevinske, metalne, tekstilne industrije, trgovina i javnih preduzeća.

U novom pozivu stoji da predmet prodaje čini paket akcija sastavljen od 480.326 akcija što čini 46,8819 procenata od ukupne emisije akcija.

Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala, na dan 31. decembar 2018. godine, iznosi 16.568.035,13 evra.

Početna cena na ovom javnom nadmetanju iznosi jednu polovinu procenjene vrednosti kapitala koji se nudi na prodaju sa stanjem na dan 31. decembar 2018. godine, odnosno 3.883.705 evra.

Zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 1. novembra ove godine, a otvaranje koverte sa ponudom zakazano je za 4. novembar u prostorijama Ministarstva.

Ministartvo je prethodno u avgustu objavilo poziv za prodaju dela kapitala ali se do 25. septembra do kada je bio rok da se ponude dostave nadležnima, niko nije javio.

Kada je reč o strukturi kapitala, sastavljen je od 1.024.544 akcija od kojih je 433.113 akcija u vlasništvu Registra akcija i udela, 1.955 akcija u vlasništvu Akcionarskog fonda AD Beograd, 981 akcija u vlasništvu Fonda za razvoj Republike Srbije i 588.495 akcija u vlasništvu ostalih akcionara.

Upisani, odnosno uplaćeni novčani kapital preduzeća iznosi 1.024.544.000 dinara na dan 20. oktobra 2017. godine.

U međuvremenu Javna i blokovska skloništa, kao i garaže u petnaestak opština i gradova Srbije, ponudilo je u zakup republičko javno preduzeće za skloništa.

Površina ovih objekata je i do 490 kvadratnih metara, a minimalna cena po kojoj se mogu zakupiti zavisi od lokacije i površine, a kreće se i do 344 dinara po kvadratnom metru bez PDV-a na Novom Beogradu.

Najviše od ponuđenih 142 skloništa je na teritoriji Novog Beograda, dok je najviše garaža na teritoriji Novog Sada.

Za zakup skloništa i garaža pisane ponude podnose se do 21. oktobra.

Povezane vesti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image