• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorivo sutra neće poskupeti

Naftni derivati u Srbiji od sutra neće poskupeti, kako je bilo najavljeno, jer predlog Ministarstva energetike o poskupljenju za 8,25 dinara, u proseku, još nije dobio saglasnost ministarstava za finansije i za trgovinu

Naftni derivati u Srbiji od sutra neće poskupeti, kako je bilo najavljeno, jer predlog Ministarstva energetike o poskupljenju za 8,25 dinara, u proseku, još nije dobio saglasnost ministarstava za finansije i za trgovinu, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu energetike.

Nove cene će, po dobijanju saglasnosti ta dva ministarstava, stupiti na snagu dan po objavljivanju u "Službenom glasniku".

Prvobitno je bilo najavljeno da će naftni derivati poskupeti od sutra, u proseku 8,25 dinara, pri čemu motorni benzini 7,5 dinara, a dizel goriva devet dinara, u proseku, po litru.

Ministarstvo rudarstva i energetike uputilo je predlog o promeni cena derivata na saglasnost ministarstavima finansija i trgovine i usluga, pošto je procenjeno da je od poslednje korekcije cena goriva u Srbiji, nafta na svetskom tržištu poskupela oko 30 odsto.

Gorivo u Srbiji poslednji put je pojeftinilo 7. januara, u proseku 5,45 dinara po litru. Motorni benzini su u proseku pojeftinili 5,02 dinara, a dizel goriva 5,87 dinara po litru.

Motorni benzin u Srbiji trebalo bi da poskupi još 6,09 dinara po litru, a dizel goriva za 6,9 dinara, zbog povećanja akciza, a to bi trebalo da stupi na snagu osam dana posle objavljivanja u "Službenom glasniku".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image