• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra poskupljuje gorivo

Naftni derivati u Srbiji od utorka će biti skuplji za 8,2 dinara u proseku, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Motorni benzini će u proseku poskupeti za 7,42 dinara, a dizel goriva za devet dinara po litru

Naftni derivati u Srbiji od utorka će biti skuplji za 8,2 dinara u proseku, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Kako se navodi u saopštenju, motorni benzini će u proseku poskupeti za 7,42 dinara, dizel goriva za devet dinara po litru, a izmena će biti objavljena danas u Službenom glasniku.

Litar bezolovnog benzina BMB 95 i motornog benzina MB 95 prodavaće se za 79,32 dinara, što je 7,19 dinara više nego do sada, dok nova cena litra evro premijum BMB 95 goriva iznosi 84,55 dinara, što je 8,39 dinara više nego do sada.

Dizel gorivo D2 od sutra će se prodavati za 62,52 dinara, što je 7,88 dinara više nego do sada, dok je nova cena litra eko 3 dizela 64,69 dinara, što je poskupljenje od 8,39 dinara.

Evro dizel će poskupeti za 10,53 dinara na 68,76 dinara za litar.

Ulje za loženje poskupeće na 49,28 dinara za litar, što je 10,04 dinara veća cena nego do sada.

Cene naftnih derivata prethodni put su promenjene 7. januara, kada je gorivo pojeftinilo za 7,78 odsto odnosno 5,3 dinara po litru.

U saopštenju se navodi da je od 7. januara cena nafte, uvoza i prerade u dinarima porasla za 30,11 odsto, što je razlog za poskupljenje.

Bilo je planirano da gorivo u Srbiju poskupi 24. januara, ali ministarstva finansija i energetike nisu na vreme dala saglasnost.

U februaru bi trebalo da budu povećane akcize na naftne derivate jer će tada stupiti na snagu novi zakon o akcizama, koji je Skupština Srbije usvojila 21. januara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image