• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAZAR KRSTIĆ, bivši ministar finansija VRATIO SE U SRBIJU, evo šta sad radi

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ekonomski fakultet u Beogradu osnovao je "Savet poslodavaca", koji će fakultetu, između ostalog, pružati informacije o savremenim trendovima i potrebama na tržištu rada. Među devet članova je i bivši ministar finansija Lazar Krstić.

  Bivši ministar finansija Lazar Krstić u Savetu za poslodavce Ekonomskog fakulteta Izvor: MONDO/Danijela Pašić

Kako se navodi na sajtu Ekonomskog fakulteta, Krstić koji je bio na čelu Ministarstva finansija od 2013. do 2014. godine, trenutno radi u konsultantskom preduzeću Mekinsi (McKinsey & Compani Global Management Consulting).

Članovi Saveta dolaze iz različitih oblasti ekonomije i poslovnog upravljanja, a na listi su, pored Krstića, i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, potpredsednica IFC (grupa Svetska banka) zadužena za Aziju Nena Stojiljković, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović.

Možda će vas zanimati

Takođe, članovi Saveta su i generalni direktor IT preduzeća Nordeus Branko Milutinović, kao i partner u preduzeću za reviziju i konsalting KPMG Igor Lončarević, zatim izvršni direktor za strategiju i transformaciju u preduzeću Nelt Nikola Ćorsović, direktor marketinga i digitalnih komunikacija u UniCredit banke Bojan Stević i generalni direktor preduzeća Mona Hotel Management Ivan Vitorović.

Cilj ovog Saveta je, kako se navodi, i da pomogne unapređenju nastavnih i vannastavnih sadržaja fakulteta, a kako bi se uskladile kompetencije diplomaca ovog fakulteta sa potrebama modernog tržišta.

Krstić u sredini
Izvor: MN Press

U NEMANJINOJ 11 NI GODINU DANA

Krstić se posle manje od godinu dana u Nemanjinoj 11, vratio u matičnu kuću, samo na znatno bolje mesto. Postao je (elected -izabrani) partner u američkoj konsultantskoj firmi Mekinsi u kojoj je radio i pre dolaska u Srbiju.

Krstić je posle 11 meseci u Srbiji podneo ostavku, ocenivši da "premijer ima meko srce".

Lazar Krstić u obrazloženju je naveo da je neposredni povod za ostavku nemogućnost da se usaglase elementi rebalansa budžeta.

Ministar finansija tražio od premijera "nemoguć program za naše uslove": smanjenje penzija od najmanje 20 odsto, smanjenje plata najmanje 15 odsto, otpuštanje minimum 160.000 ljudi iz javnog sektora i povećanje cene struje od 30 odsto.

"Na ovu odluku sam primoran pošto u potezima koje povlačimo, odnosno ne povlačimo, ne prepoznajem spremnost da se sa najkrupnijim strukturnim problemima u javnim fiinansijama uhvatimo u koštac onako kako ja smatram da je neophodno i jedino moguće - energično, jednovremeno i bez odlaganja. Neposredan povod je naša nemogućnost da se usaglasimo oko elemenata rebalansa budžeta".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Coka

Jos i ekspert Bojan Kristo fase vrati.

M.

Koliko je ovakvih "naucnika" sa faxom kod nas, a imaju dijagnozu sta predlazu..

Ios

Zamisli, tolike nauke i diplome, i covek da najbolji savet, ako hocete da ustedite, nemojte trositi. Nobel za gospodina, molim

special image