• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duing biznis lista: Srbija DEVETA u oblasti izdavanja građevinskih dozvola

Izvor MONDO/Agencije

Srbija je na najnovijoj Duing biznis listi o uslovima poslovanja, koju objavljuje Svetska banka, u oblasti izdavanja građevinskih dozvola deveta na svetu.

To je daleko bolji rezultat u odnosu na ostale zemlje regiona, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na Duing biznis listi Svetske banke Srbija je u izdavanju građevinskih dozvola jedina zemlja regiona u prvih 10 na svetu, a među prvih 50, osim Severne Makedonije (15), samo su još Crna Gora (40) i Bugarska (43).

Možda će vas zanimati

Ostale zemlje rangirane su ispod stotog mesta: Mađarska (108), Slovenija (119), Rumunija (147), Hrvatska (150), Albanija (166), Bosna i Hercegovina (173).

Potpredsedica vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija za svega nekoliko godina napredovala sa 186. na deveto mesto u svetu u izdavaju građevinskih dozvola.

"Srbija predstavlja primer uspešnog sprovođenja reformi i primer za druge zemlje regiona da, ako ozbiljno i posvećeno rade, mogu da se takmiče sa najboljima na svetu", navela je Mihajlović.

Zemlje u okruženju na Duing biznis listi Svetske banke u izdavanju građevinskih dozvola su rangirane na sledeći način: Albanija (166), BiH (173), Bugarska (43), Hrvatska (150), Mađarska (108), Crna Gora (40), Severna Makedonija (15), Rumunija (147), Slovenija (119), Srbija (9).

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NeckoPerecko

Kojih? Nelegalnih? Ili za dzabe davane strancima?

Munze

Cudi me da nije prva.to bar nije problem, koja strana kompanija nije dobila dozvolu za gradnju.samo obicni gradjani ne mogu da zidaju i legalizuju svoje kuce

special image