• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARE PREDUZETNICIMA: Država početnicima, Kraljevo za seoski turizam

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Fond Republike Srbije za razvoj u oktobru je odobrio više od 340 miliona dinara za investicione i kredite za trajna obrtna sredstva, a Grad Kraljevo ne dodelio podsticajna sredstva za razvoj seoskog turizma.

Fond za razvoj je još za početnike u biznisu izdvojeno 42 miliona dinara kredita i više od 22 miliona bespovratnog novca.

Kroz investicione kredite, preduzetnicima i pravnim licima ukupno je odobrio 176,7 miliona dinara, od čega je 138,3 miliona pravnim licima, a najviše leskovačkoj Bones Grupi 50,5 miliona dinara za ulaganje u izgradnju hladnjače za voće i beogradskoj Apoteci "Galena lab." - 40 miliona za ulaganja u nabavku opreme za proizvodnju u galenskoj laboratoriji.

Možda će vas zanimati

Kroz kredite za trajna obrtna sredstva ukupno je odobreno 164,8 miliona dinara, od čega je kreditni deo preduzetnika 25,3 miliona dinara.

Krupni korisnici u ovoj kategoriji su belocrkvanski Ecoagri Serbia sa 40 miliona dinara, i "Budim Grad" Budilovina sa 25 miliona dinara kredita.

Fond je dodelio 65 miliona dinara za dugoročne kredite i bespovratna sredstva u programu podsticanja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u biznisu.

KRALJEVČANI RAZVIJAJU SEOSKI TURIZAM

Gradsko veće u Kraljevu donelo je odluku da 16 domaćinstava sa područja tog grada dobije sedam miliona dinara podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma.

Kako se navodi na portalu Glas zapadne Srbije, za sredstva je ove godine konkurisalo 27 domaćinstava, ali je odlukom Gradskog veća za 16 projekata izdvojeno sedam miliona dinara.

Najmanji iznos koje je jedno domaćinstvo dobilo je 130.000, a najveći 680.000 dinara.

Domaćinstva koja su opravdala ranije dobijena sredstva imala su mogućnost da ponovo konkurišu, no i pored toga ove godine konkurisalo ih je manje nego prethodnih godina.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je rekao da su podsticajna sredstva dobila domaćinstva koja su ponudila ozbiljne projekte i izrazio nadu da će novčana pomoć poboljšati turističku ponudu onih koji se bave tom delatnošću.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

A šta je sa izmenom zakona i pokradenim parama od poreza u nazad koje ste naplaćivali samostalnim preduzetnicima, iako ni taj porez tih godina, ni taj zakon o porezu po kom osnovu ste naplatili nije postojao? Kako je to uopšte pravno i moguće ako nije čista krađa od države u pitanju? I to nije ni mala cifra, meri se sa minimum 100tinama hiljada dinara.

special image