• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZ REZERVE ZA BEOGRAD: Vlada dopunjuje kasu Beograda sa 6,5 miliona dinara

Izvor mondo.rs Izvor Fonet

Vlada Srbije iz tekuće budžetske rezerve izdvojila je grad Grad Beograd 16,5 miliona dinara ili oko 140.000 evra "usled smanjenih prihoda budžeta Beograda".

  Vlada izdvaja za BEograd iz budžetske rezerve 16,5 miliona dinara Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Odluka o izdvajanju sredstava doneta je 31. oktobra, svega dva meseca otkako je iz sredstava budžetskih rezervi izdvojeno 1,8 miliona za grad Beograd, preneo je danas Insajder.

U usvojenom dokumentu se navodi da se transfer gradu Beogradu odobrava "za izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda tog grada".

Možda će vas zanimati

Na sednici Vlade 29. avgusta gradu Beogradu su odobrena dva transfera od po 100 miliona i 120 miliona dinara, a obrazloženja zašto su ta sredstva odobrena su identična.

"Sredstva se odobravaju na ime transfera gradu Beogradu za izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a kojimogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti", navodi se u tim odlukama.

Vlada je u februaru ove godine Beogradu dodelila 1,9 miliona evra zbog nepredviđenih troškova u postupku pripreme i donošenja budžeta. Tada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao za Insajder da je grad novac dobio za ulaganje u objekte namenjene kulturi.

Samo u prošloj godini Beograd je iz budžetskih rezervi dobio najmanje 7,7 miliona evra. Taj novac, sudeći po tvrdnjama gradskih čelnika, korišćen je za različite namene

– od spomenika Zoranu Đinđiću, završnog turnira košarkaške Evrolige, preko isplate odštete roditeljima koji su vrtiće plaćali više od predviđenog, pa do rekonstrukcije fasada na teritoriji gradske opštine Zemun.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Šanzelize

Kakvi smanjeni prihodi? Ja sam mislio da Bg cveta...

special image