• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IT Srbija - Da više ne budemo jeftina radna snaga - projekat Tesla Nation

Autor . Izvor Tanjug

Srpski softveraši ne bi trebalo da više budu globalna jeftina radna snaga, a biće to sve dok ne budu prepoznatljivi u svetu. Da tako bude, pokrenut je projekat zvučnog imena - Tesla Nation.

Srpski stručnjaci u informacionim tehnologijama moraju imati bolju poslovnu perspektivu, kako ne bi bili jeftina radna snaga i kako bi u svetu postali prepoznatljivi, jer od toga zavisi koliko će strani partneri želeti da sarađuju sa njima, poručeno je na događaju u organizaciji "Tesla Nation" u beogradskom Domu omladine.

Osnivač Tesla Nation, Vukašin Stojkov, rekao je da srpski IT stručnjaci rade u najpoznatijim svetskim kompanijama, kao što su Google, Facebook, LinkedIn, Apple..., da u Srbiji takođe ima odličnih stručnjaka i da je zadatak da oni postanu u svetu prepoznatljivi.

Možda će vas zanimati

"Razvijena tržišta ne znaju za Srbiju, oni nas mešaju sa Sibirom i Sirijom i to je osnovni problem, jer od prepoznatljivosti zemlje zavisi koliko će neki strani partner biti voljan da sarađuje sa nama i to adekvatno plati", rekao je Stojkov.

On navodi da će srpski stručnjaci, bez obzira na to koliko su talentovani, vredni ili imaju znanje, uvek imati manje šanse nego oni iz razvijenih zemalja, samo zato što Srbija nije dovoljno poznata.

Zato je, kaže, napravljen "brend" Tesla Nation, a nadaju se da će lik i delo velikog inovatora biti most prema razvijenim tržištima.

"Naša vizija je da u samo deset godina Srbija automatski prepoznaje po izuzetnim inovatorima i tehnološkim profesionalcima", dodaje Stojkov.

Brojne kompanije sponzorišu taj projekat, jer su prepoznali želju osnivača Tesla Nation-a da poprave imidž srpskog IT-ija u svetu.

"Kao internacionalna kompanija koja ovde radi više od deset godina, drago nam je što će se popraviti slika srpskog IT-ija kao mesto koje može da ponudi sjajne kadrove, koji mogu da rešavaju kompleksne probleme", rekao je direktor IGT kompanije Vojislav Kovačević.

Na događaju Tesla Nation projekta u Domu Omladine u Beogradu predstavljeni su rezultati koji su ostvareni u cilju brendiranja srpske IT industrije u inostranstvu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image