• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo obraćanje Vučića nakon bolnice: Autoput Ruma-Šabac gotov za tri godine

Autor .

Auto-put Ruma-Šabac, zajedno sa velikim mostom preko Save ka Šapcu, biće završen za tri godine, izjavio je danas Aleksandar Vučić. "Ovo je velika vest za građane Srbije,ljudi mogu da vide da imaju budućnost na svojim ognjištima".

Predsednik Srbije sastao se danas sa predstavnicima kompanije „Azvirt“ sa kojima je potpisan komercijalni ugovor za izgradnju deonice auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice na deonici Šabac-Loznica u vrednosti od 467,5 miliona evra.

Nakon sastanka Vučić je u svom prvom obraćanju javnosti, nakon izlaska iz bolnice, istakao da će od ovog ugovora i izgrdanje pomenute deonice najviše koristi imati građani mačvanskog i sremskog okruga.

Možda će vas zanimati

"Ovo je veoma važna stvar za našu zemlju. U naredne tri godine izgradićemo 21,4 km auto-puta od Rume do Šapca. Mi time radimo ogroman posao i želimo da ljude sačuvamo da ostanu u zemlji i to će značiti život za celo područje. To će doneti ne samo investicije, nego i više turista", izjavio je predsednik uz obećanje da će pomenuta deonica biti završena za tri godine.

Istakao je da očekuje u narednim danima potpisivanje ugovora za Moravski koridor, nakon čega je pokazao kako će tačno izgledati deonica autoputa od Rume do Šapca.

Vučić je rekao da će se potpisivanje ugovora za Moravski koridor organizovati na deonici budućeg autoputa, a ne u vladi ili predsedništvu, kao što je to danas bio slučaj.

Prrema njegovim rečima Moravski koridor biti gotov do 2022. godine, a vrednost radova se procenjuje na 755 miliona evra.Na tu cifru, kaže, treba dodati još 20 odsto, koliko se, kaže, može očekivati da koštaju dodatni radovi.

"Ovo je veliki posao za sve nas i očekujem da će biti završen u roku. Za nekoliko godina moći ćemo da se pohvalimo da smo uradili mnogo više autoputeva, više nego za prethodnih 70 godina", naglasio je predsednik.

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica potpisali su danas ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije "Azvirt" Kemil Aliev.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Trasa budućeg državnog puta IB reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Nakon završetka javnog uvida u nacrt plana detaljne regulacije, prema rečima nadležnih, trasa saobraćajnice će biti konačno utvrđena.

Projekat je podeljen na tri deonice: Deonica 1 auto-put Ruma - Šabac dužine 21,14 kilometara, Deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i Deonica 3 brza saobraćajnica Šabac - Loznica dužine 54,58 kilometara.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 41

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Irena

Cela Srbija je uz tebe Predsednice

Dakki

Auto putevi i dobra infrastruktura su magneti za investitore.

Maja

Председник са још већом снагом и ентузијазмом показује да ће и овај део Србије бити обновљен.

special image