• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plata po "platnim razredima" u Srbiji - ODLAŽE SE, evo do kada!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Skupština Srbije usvojila je danas set izmena zakona o platama zaposlenih u državnim službama, kojim se za još godinu dana - do 2021. godine, odlaže prelazak na nov sistem određivanja plata uz uvođenje "platnih razreda".

Skupština je danas usvojila izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, izmene Zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave i izmene Zakona o zaposlenima u javnim službama.

Možda će vas zanimati

Resorni ministar Branko Ružić ranije je izjavio da je poslodavcima i zaposlenima dat novi pripremni period za pripremu novih rešenja.

Po njegovim rečima, izmene zakona potrebne su da bi se sprovela "detaljnija procena fiskalnog uticaja uključivanja svih zaposlenih u javnom sektoru u novi sistem plata" i omogućilo planiranje i utvrđivanje troškova rada zaposlenih prema novom sistemu plata.

Cilj je da se spreči da "učešće mase zarada opšte države u bruto domaćem proizvodu poraste" i da se "ne naruši finansijska održivost republičkog, pokrajinskih i lokalnih budžeta", rekao je Ružić.

"VEĆA ZAŠTITA ZA ZAPOŠLJAVANJE PREKO AGENCIJA"

Skupština Srbije usvojila je i Zakon o agencijskom zapošljavanju kojim se predviđa zaštita onih koji se zapošljavaju preko agencija i obezbeđuje im se jednaka zarada kao i zaposlenima koje neposredno zapošljava poslodavac.

Oni će, kako je u raspravi u Skupštini Srbije, rekao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, imati iste uslove i kada je u pitanju radno vreme, zarada, odmor i bezbednost na radu.

Prema njegovim rečima, novi zakon će doprineti smanjenju rada na crno.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Bravo presveti efendija

special image