• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMATSA: Inspekcija Direktorata nije našla nepravilnosti, kontrolori su ok

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Menadžment Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) saopštio je danas da su inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije vanrednim nadzorom utvrdili da letenje nad zemljom bezbedno.

 SMATSA posle kontrole Direktorata tvrdi da je sve u redu i bezbedno Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Ne postoje indicije da je bezbednost u vazdušnom prostoru Srbije bila ugrožena, a do istog zaključka došla je i Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, tvrde u SMATSA.

Menadžment je, reagujući na navode iz Sindikata kontrole letenja da je bezbednost bila ugrožena zbog umora kontrolora leta, istakao da je utvrđeno da nije bilo kršenja Zakona o vazdušnom saobraćaju Srbije, kao ni internih procedura u vezi sa radnim vremenom i opterećenjem kontrolora.

Možda će vas zanimati

"Podsećamo da je SMATSA, u skladu sa međunarodnom i domaćom regulativom, pod stalnim nadzorom vazduhoplovnih vlasti Srbije i Crne Gore, kao i međunarodnih institucija. Primera radi, u toku 2019. godine Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavio je preko 100 redovnih inspekcija u SMATSA", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da prilikom tih inspekcija nije identifikovan nijedan događaj koji bi imao za posledicu ugrožavanje bezbednosti.

"Uređaji i sistemi koje koristi SMATSA su, bez izuzetka, najnovije generacije i konstantno se vrši njihova modernizacija i dogradnja. Sa ponosom ističemo da je SMATSA u poslednjih nekoliko godina u vrhu evropskih kontrola letenja upravo po ostvarenim bezbednosnim indikatorima, generiše najmanje kašnjenje vazduhoplova, kao i najmanje restrikcije saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Menadžment SMATSA je istakao da neće dozvoliti da se navedenim činjenicama poigrava grupa neodgovornih pojedinaca, čineći pri tom ogromnu štetu SMATSA, korisnicima usluga, osnivačima i zaposlenima.

Iz uprave SMATSA najavili su da će protiv odgovornih za uznemiravanje javnosti i iznošenje neistina biti pokrenute mere u skladu sa zakonom.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image