• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Firmi s jednim zaposlenim MILION EVRA OD DRŽAVE

Izvor mondo.rs Izvor Nova ekonomija

Ministarstvo privrede potpisalo je ugovor o dodeli skoro milion evra subvencije kompaniji Viktori solušens (Victory Solutions) za investiciju koji podrazumeva zapošljavanje 300 radnika.

U ugovoru koji je objavljen početkom decembra navodi se da će preduzeću biti isplaćeno ukupno 988.402 evra, ili oko 3.300 evra po novootvorenom radnom mestu, piše Nova ekonomija.

Firma je u trenutku podnošenja prijave za sredstva imala samo jednog zaposlenog, a u 2018. godini imala je 281,4 miliona dinara poslovnih prihoda.

Možda će vas zanimati

Isplata će se obaviti u tri tranše: prva u 2020. godini u iznosu od 329.533 evra, druga u 2021. u iznosu od 226.442 evra i treća u 2022. u iznosu od 432.425 evra.

Osim zapošljavanja novih 300 radnika, kompanija se obavezala da će njihova plata biti najmanje 20 odsto veća od minimalca.

Minimalna plata u 2020. godini će biti 30.022 dinara, što znači da će se zaposleni u novoj investiciji raditi za najmanje 36.025 dinara.

Iz ugovora se vidi da se investicioni projekat odnosi na proizvodnju posebnih delova za železničke i tramvajske lokomotive i vagone, kao i proizvodnja karoserija za motorna vozila, prikolice i poluprikolice.

Viktori solušens je 2017. godine kupila smederevski Želvoz za 167 miliona dinara, a tom kupovinom je došla do 20 hektara zemlje, na kojoj je oko 95.000 kvadrata hala i pogona, pisao je Insajder.

Dug Želvoza je pre prodaje bio veći od četiri milijarde dinara, međutim, kupac sa firmom nije preuzeo i dugove.

Prema podacima APR-a vlasnica firme je Jasna Perenčević, o kojoj mediji pišu kao o bivšoj manekenki.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Ovo je jezivo! Njoj za male pare zemljište i subvencije, a mi da vraćamo dugove. Treba ko god može da ode iz ovog pakla od države...

Ziva istina

Kupac sa firmom nije preuzeo dugove!? I kupi za toliko smesne pare!? Pa samo to zemljiste vredi vise od toga. Kakva smo mi banana drzava! Verujem da vise od 50% naroda misli da nije moglo gore od zutih,ali onda su se pojavili crveni!

special image