• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRILIKA ZA SRPSKE SVINJARE: Kina smanjuje tarife na uvoz

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kina će od 1. januara 2020. smanjiti tarife na veliki broj uvoznih proizvoda, počev od smrznute svinjetine i avokada do poluprovodnika, saopštilo je tamošnje ministarstvo finansija.

Kako prenosi Rojters, Peking će uvesti privremene uvozne tarife, koje su niže od preferencijalnih carina, na više od 850 proizvoda sa ovogodišnjih 706 proizvoda koji su bili carinjeni po privremenim stopama.

Tako će tarifna stopa na uvoz smrznute svinjetine biti smanjena na 8,0 odsto u odnosu na preferencijalnu stopu od 12 procenata , dok će tarifa na stopa za smrznuti avokado biti spuštena na 7,0 posto sa 30 procenata, navelo je ministarstvo u saopštenju objavljenom na veb stranici.

Možda će vas zanimati

Tarife na uvoz nekih lekova protiv astme i dijabetesa biće svedene na nulu a, kako se dodaje, biće snižene i carine na proizvode od drveta i papira. Uvozne tarife na višekomponentne poluprovodnike će takođe biti smanjene na nulu.

Ministartvo je najavilo da će od 1. jula sniziti preferencijalne tarife i na uvoz nekih proizvoda industrije informacionih tehnologija.

Peking, prema oceni Rojtersa, nastoji da pojača uvoz zbog usporavanja ekonomskog rasta i trgovinskog rata sa Sjedinjenim Državama.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image