• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOV I "Y KRAK": U petak otvaranje saobraćajnice kod Subotice

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infratrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će u petak biti otvorena saobraćajnica "Ipsilon kraka" kod Subotice.

 Koridor 10 – Kod Subotice se otvara Y krak Izvor: MONDO/Goran Sivački

"Ponosna sam što možemo da kažemo da u petak, 27. decembra završavamo saobraćajnicu Ipsilon kraka kompletne dužine 24 kilometara", rekla je Mihajlović u Kikindi, na konferenciji za novinare posle sastanka sa predstavnicima Severno-banatskog okruga.

Prema njenim rečima, završetak te saobraćajnice od velike je važnosti za Suboticu, jer će rasteretiti teretni saobraćaj u gradu. Osim toga, lakše će se dolaziti i do industrijske zone.

Možda će vas zanimati

Ministarka je kazala da je to jedan od projekata kojii je "stajao u fioci" 2014. godine kada je formirana sadašnja vlada i kada je stuplila na ministarsku dužnost među kojima je, dodala je, bio i Koridor 10, autoput "Miloš Veliki" i druge važne saobraćanice.

Mihajlović kaže da će otvaranjem "Ipsilon kraka" sve što je vezano za Koridor 10 kao celinu biti potpuno završeno.

"Ipsilon krak", odnosno trasa od Kelebije do petlje Subotica Jug, je deo projekta Sever autopta Horgoš-Novi Sad, dužine 108 kilometara.

Radovi na izgradnji Y kraka u dužini od 22,3 km bili su privremeno obustavljeni do obezbeđenja finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbijeu periodu 2011-2016 godina.
Na trasi od Horgoša do Novog Sada nalazi se ukupno 13 mostova, 9 saobraćajnih petlji, 3 velika nasipa, 1 naplatna rampa i druga u izgradnji, 2 odmorišta i još 2 u izgradnji, 44 cevasta, ramovska i pločasta propusta, nekoliko višenamenskih odmorišta sa benzinskim stanicama i motelima.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marija

Ovo je toliko dugo gradjeno kao da je 240 km, a ne 24 km. U svako slucaju lepa vest i hvala graditejima koji su ga zavrsili.

special image