• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS novom "dinom" PROTERUJE ČEKOVE: Na 24 rate, bez kamate

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Komercijalna banka promovisala je danas novi proizvod – "dinakard" (DinaCard) kreditnu karticu sa rokom otplate od 24 meseca i sa trenutno najpovoljnijom kamatnom stopom. Nacionalne kartice imaju samo najrazvijenije zemlje Evrope, i Srbija, ističu iz NBS.

Zaštitno lice "dina" kartice je atletičarka Ivana Španović, a osim nje, današnjoj promociji prisustvovali su i guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Siniša Mali i predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan.

Tabaković je kazala da građani Dina karticom mogu plaćati na portalu e-Uprave, na internetu, u zemlji i inostranstvu, a moguće je i plaćanje na rate bez kamate kod malih trgovaca i u velikim trgovinskim lancima.

Možda će vas zanimati

"Uskoro, kada se uključimo u (kineski) Junion pej sistem (Union pay), građani će moći preko Komercijalne banke ili Banke Poštanske štedionice, ali i svih ostalih banaka koje budu deo tog sistema, karticu koristiti u 168 zemalja sveta", najavila je Tabaković.

MALI: DA NA NJOJ BUDE ŠTO VIŠE PARA

Ministar Mali poželeo je građanima da što više koriste "dina" karticu, ali i da na njoj imaju što više novca, dodajući da će država raditi na podizanju životnog standarda građana i u narednim godinama. Podsetio je da će u subotu biti predstavljen investicioni "Program 2025" od 12 milijardi evra, koji će, kako kaže, doprineti rastu privrede, otvaranju novih autoputeva, novih bolnica, vrtića, a sve to zajedno i do novog rasta plata i penzija.

Prema njenim rečima, nacionalnom karticom mogu se pohvaliti Nemačka, Francuska, nordijske zemlje i još nekoliko onih koje se svrstavaju u red uspešnih, a u među takvima je, ističe guvernerka, i Srbija.

"Kao guverner ponosna sam što smo oživeli 'dina' karticu i što je Komercijalna banka u svoj uspeh ugradila i poslovanje sa karticom čiji je operator NBS", navela je Tabaković.

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan govoreći o novom proizvodu, kaže da će ta kartica sa rokom otplate od 24 meseca i sa trenutno najpovoljnijom kamatnom stopom biti konkurent potrošačkim kreditima.

"Ona će biti konkurent tim kreditima sa cenom koju smo ponudili i imaćemo je na rok od 24 meseca. Praktično ova koju smo imali na 12 meseci biće produžena za još godinu dana, tako da će klijenti naše banke jednostavnije i brže moći da dođu do sredstava kroz tu kreditnu karticu", rekao je Medun.

Direktor Medan očekuje da će NBS ući u Junionpej (Union pay) sistem, istakao je Medun i dodao da je će na taj način biti omogućeno da Dina kartica postane opšteprihvaćena u 168 zemalja.

Osim toga, dodao je on, uz taj model "dina" kreditne kartice izdaje se i kartica putničkog zdravstvenog osigranja, koja zamenjuje standardnu polisu putničkog osiguranja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Duhovi

Ovu karticu mogu nazvati Sirotinja ili Bon. Niko ozbiljan nece prostati na ovo kada Komercijalna daje cekove u visini dve plate, ostali jednu, a kamate nema.

special image