• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

S kim je let najbezbedniji? Pa, naravno... (ANKETA)

Izvor mondo.rs

Portal Erlajn rejtings ocenio je da je australijski nacionalni avioprevoznik Kvantas ervejs najbezbedniji za letove u 2020. godini. Evo i zašto...

Iza Kvantasa našli su se Er Nju Ziland i EVA er sa Tajvana.

Portal Erlajnrejtings (AirlineRatings) piše da su među brojnim faktorima za ocenjivanje bili način upravljanja kompanijom, industrijske provere, podaci o rušenju aviona i ozbiljnijim incidentima, profitabilnost i starost aviona.

Možda će vas zanimati

Kvantar ervejs je, prema procjenama, vodeći avioprevoznik kada se radi o učinku vezanom za rad članova posade, upotrebi automatskih sistema za sletanje, kao i sistema za posmatranje rada motora preko satelita u realnom vremenu, kako bi se uočili problemi pre nego što prouzrokuju ozbiljne kvarove, piše Simplflajing (Simpleflying).

Ovo nije prvi put da Kvantas proglašavaju najbezbednijom kompanijom za letenje na svetu. Njihova sigurnost je već prerasla u mit koji kaže da im nikada nije pao avion. To je zabeleženo i u "reklami koja ne moe da se plati" – čuvenom filmu "Kišni čovek" (Beri Levinson, 1988), kada jedna od glavnih junaka autistični Rej (glumi ga Dasting Hofman) ne želi da uđe u avion "jer nije Kvantasov".

To o "nesrušivosti" njihovih aviona, naravno, nije tačno jer je i bezbedni Kvantas u svojoj stogodišnjoj istoriji svakako imao crne trenutke.

Tako je od Drugog svetskog rata, kada je počeo bum komercijalnog avioprevoza, izgubio četiri aviona, pri čemu je poginulo 21 ljudi. Poslednji put to se desilo 1951. godine, kada je u padu "hevilend DH84 dragona" poginulo troje ljudi, podseća sajt. Ali, 68 godina od tada bez fatalnih žrtava svakako je zavidan rezultat.

Zašto je to tako, objašnjava čovek koji stoji iza bodovanja. Džefri Tomas iz Erlajnrejtingsa.

"Kvantas je vodeća aviokompanija u bukvalno svakoj proceduri operativnog napredovanja u poslednjih 60 godina a nema žrtava u eri mlaznih aviona. Aviokompanije imaju incidente širom sveta svaki dan, i mnogo id njih su pitanje proizvodnje a ne operativnih problem samih aviokompanija. A kako se posada (i održavanje) nosi sa tim incidentima određuje koja je kompanija dobra a koja nebezbedna", poentira Tomas.

Anketa

Ukoliko ste u prilici da birate aviokompaniju čijim avionom ćete leteti, to će biti...

  • Interesuje me samo cena

    58.33% (35)

  • Gledam samo datum i vreme leta

    11.67% (7)

  • Na prvom mestu mi je dobar avion i komfor

    8.33% (5)

  • Najviše me brine bezbednost, pa tako i biram let

    21.67% (13)

Ukoliko ste u prilici da birate aviokompaniju čijim avionom ćete leteti, to će biti...

Rezultati

Kvantas sleće u Kvinstaun
Izvor: Youtube/ Marccos Dias

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image