• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada ZA POLJOPRIVREDU odvojila 312 miliona €

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini.

Za sprovođenje ove uredbe obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 36.701.800.000 dinara (oko 312 miliona evra) a raspoređivaće se za programske aktivnosti ili projekte - direktna plaćanja, mere ruralnog razvoja, kreditnu podršku u poljoprivredi i posebne i IPARD podsticaje.

Direktna plaćanja, koja će biti raspodeljena u odgovarajućim ukupnim iznosima, odnosiće se na premije, podsticaje za proizvodnju i regrese.

Možda će vas zanimati

Prema obaveštenju iz Vlade, podsticaji su zamišljeni da da na optimalan način podržavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoporivredne proizvodnje, kao i područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi i to unapređenjem konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Zbog uticaja na ostale sektore, poljoprivreda je od izuzetnog značaja za razvoj privrede, s obzirom na to da direktno ili indirektno zapošljava oko petinu zaposlenog stanovništva u Republici Srbiji, navedeno je u saopštenju sa današnje sednice Vlade.

Merama ruralnog razvoja predviđena je podrška programima koji se odnose na unapređenje konkurentnosti, očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa, diversifikaciju dohotka i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima, kao i priprema i sprovođenje lokalnih strategija ruralnog razvoja.

Podsticajem kroz kreditnu podršku, omogućiće se poljoprivrednim proizvođačima da dođu do finansijskih sredstava iz bankarskih izvora pod povoljnijim uslovima od tržišnih.

Vlada je danas usvojila i Odluku o obrazovanju Radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na listama konkurentnosti u oblasti razvoja elektronske uprave, a čiji će zadatak biti da priprema predloge za pojednostavljenje postupaka za usluge elektronske uprave i priprema funkcionalnih specifikacija za elektronsko vođenje postupaka.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Hvala presveti efendija

special image