• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEVEROVATNO: Radniku ukinuli bolovanje, poslodavac pobesneo

Izvor mondo.rs Izvor večernji list

Odluka o ukidanju bolovanja građevinaru A.S. razljutila je njegovog poslodavca Davora Malenicu koji je stao u odbranu svog radnika, a odluku kontrolorke nadležnog zdravstvenog osiguranja HZZO-a nazvao je "bezglavom i uhljebničkom".

Čoveku je Zdravstveno odbilo dalje bolovanje po drugi put, pa je poslodavac pobesneo, piše "Večernji list".

"Budući da ne doživljavamo svoje radnike kao 'gamad' već ljude poštovana gospođo uhljebice ("uhljebi" su ono koji su se uvalili na državni posao i žive na rbači naroda, prim red.) s potpunom odgovornošću izjavljujem: A.S. je vrhunski radnik, sa 32 godine radnog staža, zaposlen kao elektroinstalater kod nas preko 10 godina. A.S. je napravio elektroinstalacije u svim zgradama kvartova Pujanke i Mertojak i mnogo toga u svom životu. A.S. je najžilaviji radnik i najveći radnik. A.S. se je naradio kao tri druga zaposlenika. A.S. ne može unuku podignuti, a balote (kuglanje) su mu prve zabranjene. A.S. ne laže, imate nalaze, ali Vama verovatno neverodostojnih Vaših kolega. A.S. se ne može vratiti na posao, ja Vam to garantujem".

Možda će vas zanimati

"Poštovana kontrolorko bolovanja iz splitske kancelarije. Obavešteni smo da ste vi očigledno 'bezglavo' i tipično uhljebnički prekinuli bolovanje našeg zaposlenog i kao takvog ga vratili nama kao ping-pong lopticu pod parolom 'pa nećemo te ni mi više plaćat' neka plaća poslodavac i opet izjavljujući floskulu ako se ponovno vratiš na bolovanje u roku 30 dana ne ideš na teret poslodavcu, a o iznosima njegovog proseka plate vas iz 'uhljebistana' očigledno nije briga. Ma ne bi ni mene bilo briga da Vi gospođo mene plaćate, kao što ja plaćam Vas. Svaki mesec draga gospođo 40 hiljada kuna (5.400€) pošaljemo mi Vama.", napisao je još Malenica.

Kontrolorku je pozvao da dođe da nadgleda jedan radni dan radnika kojemu je ukinula bolovanje.

"Pa ako ste 'čovek' pomozite mu se sagnuti ili popeti na merdevine", dodaje gazda. Sve dok to ona ne učini, kaže Malenica, on neće dozvoliti svom radniku da takav dolazi na posao.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drzavljanka Srbije

Bravo,svaka cast,prosto ne verujem da postoji takav poslodavac,ali bih ga zamolila da istrane i istera pravdu ne samo za tog postovanog radnika vec i za ostale bolesne i DA PRIMER DRUGIM POSLODAVCIMA,DIREKTORIMA,SEFOVIMA,NACELNICIMA KAKO TREBA SE OPHODITI I UZETI U ZASTITU BOLESNE RADNIKE.....

Мита бећар

Прерано сам се обрадовао да је ово вест из наше земље.

Braca Grim

Ovde se interes radnika i poslodavca podudaraju jer radnik je stvarno bolestan, a poslodavac zeli da ga zbog toga sto je bolestan vise od mesec dana placa drzava. Ne bi zeleo ni da ga radnik napusti jer ne moze da radi, nije ne znam ti koliko human nego ima isti interes kao i radnik. Dok taj neki drzavni sluzbenik ima interes da ne dobije otkaz jer ga politicari pritiskaju da skida radnike sa drzavne kase i verovatno mu prete kao u Srbiji sa kvotama koliko moze da dozvoli tih bolovanja. Sistem je robovlasnicki.

special image