• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USPEH DRŽAVNE BANKE: Poštanska vezala tri godine u plusu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Banka Poštanska štedionica ostvarila je u prošloj godini dobiti od 2,6 milijardi dinara (oko 22 miliona €), a 2019. završava sa bilansnom sumom od 228 milijardi dinara (1,9 milijardi €).

 Banka Poštanska štedionica poslovni rezultati Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Treću godinu zaredom, ova banka u 100 odsto državnom vlasništvu, ima pozitivne rezultate poslovanja, navodi se u izveštaju o rezultatima ove banke.

"Premašene su u svemu planirane veličine postavljene u biznis planu, koji je izradio eksterni konsultant za trogodišnji period 2018 - 2020. godine, imajući u vidu natprosečan rast bilansne sume, depozitne baze i kreditnog portfolija", kažu u "Poštanskoj" navodeći da je značajan rast bilansne sume za 75 odsto, rezultat povećanja kapitala i depozita.

Možda će vas zanimati

U Banci ističu oporavak i kreditne aktivnosti kroz kreditiranje preduzetnika, mikro i malih preduzeća kao i javnih preduzeća, ali i rast portfolija stanovništva za 2,5 puta (31 mlrd RSD) što je, kako navode, rezultat razvoja poslovne mreže, cenovne strategije i obuke zaposlenih.

Poštanska štedionica je u poslednjoj godini kada je bila "ispod crte", 2016. godini, zabeležila gubitak od 6,3 milijarde dinara ili 51 milion evra. U deceniji kojom je taj gubitak okončan, drćava je u nekoliko navrata morala da novcem poreskih obveznika spašava posrnulu banku.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image