• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Investitori veruju Srbiji: Državne hartije otišle po samo 3,5%

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Srbija je prodala državne obveznice denominovane u evrima na rok od 20 godina, po stopi prinosa od 3,5% i tako uspešno realizovala celokupnu emisiju od 150 miliona evra.

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, izjavio je da je to najbolja potvrda da je finansijski sistem siguran, stabilan i jak, te da je Srbija konačno na "zdravim nogama".

"Imali smo odličan odziv investitora, što je za nas znak poverenja u finansijski sistem Srbije. Postoji vera u nacionalnu monetarnu i ekonomsku politiku. Ovo je najava uzbudljive godine kada je reč o razvoju domaćeg tržišta kapitala, koje se budi iz višedecenijskog sna", rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Možda će vas zanimati

Precizirao je da je država emitovala obveznicu denominovanu u evrima sa kuponskom stopom od 3,50 odsto i uspešno realizovala celokupnu emisiju.

"Dvadesetogodišnjom državnom obveznicom, produžena je ročnost državnih hartija od vrednosti denominovanih u evrima, koje su se do sada emitovale sa maksimalnom ročnošću od petnaest godina. Ukupan obim tražnje iznosio je 191.457.000 evra, što dodatno potvrđuje atraktivnost državnih obveznica i poverenje investitora u našu ekonomiju", rekao je ministar.

Te državne obveznice na naplatu dospevaju 31. januara 2040. godine, a isplata kupona (plaćanje kamate investitoru) obavljaće se godišnje svakog 31. januara do datuma dospeća.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image