• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska avioindustrija OTPORNA NA KORONAVIRUS?

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Epidemija koronavirusa, zbog koje su svetske aviokompanije praktično izolovale Kinu iz globalnog vazdušnog saobračaja, "neće imati znatnijeg uticaja na poslovanje", tvrde iz avioindustrije.

 Koronovirus i avioindustrija u svetu – uticaj na manji broj letova Izvor: MONDO/Lana Stošić

Epidemija koronavirusa imaće tek neznatan uticaj na globalnu tražnju za putovanjima, a avioindustrija je dovoljno zdrava da apsorbuje bilo kakvo ekonomsko usporavanje u Kini, izjavio je danas Vili Volš, glavni izvršni direktor IAG-a, matične kompanije Britiš ervejza.

"Vazduhoplovna industrija je vrlo robusna. Možda ćemo videti neki marginalni uticaj", rekao je Volš novinarima u Dohi, na vazduhoplovnom samitu CAPA, dodajući da su avio-kompanije danas sposobnije da odgovore na ekonomske šokove nego u prošlosti.

Možda će vas zanimati

Britiš Ervejz je suspendovao letove između Londona i Pekinga i Londona i Šangaja, za koje Volš kaže da čine oko 1% kapaciteta te aviokompanije.

Iz Međunarodnog udruženju za vazdušni saobraćaj (IATA) su malo oprezniji, i ocenjuju da je prerano govoriti o tome koliko će virus uticati na poslovanje ove godine, ali su uvereni da će eventualne posledice "biti neutralisane".

"Ova industrija je pokazala da je sposobna da prevaziđe ovakve vrste teških situacija i da ih uspešno prevaziđe", rekao je za Rojters izvršni direktor IATA-e Aleksandar de Žinijak, ne precizirajući na koje se to tako teške situacije u prošlosti odnosi.

Na desetine aviokompanija širom sveta obustavile su letove prema Kini kao odgovor na širenje epidemije koronavirusa koji je odneo blizu 500 života, uglavnom u toj zemlji.

Sastanak zvaničnika međunarodnih vazduhoplovnih kompanija u Singapuru je otkazan, dodaje britanska agencija.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image