• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIGITALNA SRBIJA: Elektronski potpis sada može i - elektronski

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Privredna komora Srbije (PKS) je danas saopštila da je omogućila da se čitav postupak dobijanja "kvalifikovanog elektronskog sertifikata" obavlja elektronskim putem, iz kancelarije privrednika.

  PKS elektronskim putem izdaje sertifikate Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Elektronski sertifikati koje izdaje Sertifikaciono telo PKS, namenjeni su svim učesnicima elektronskog poslovanja u Srbiji. To je lični identifikacioni dokument - "pametna kartica" za prijavljivanje ("autentikaciju") i digitalno potpisivanje, a izdaje se na tri godine.

Ove godine u PKS je stiglo 2.500 elektronskih sertifikata, a ukupan broj korisnika tog dokumenta je u prethodnoj godini bio oko 10.000.

Zbog potpune digitalizacije te usluge, PKS očekuje da će broj izdatih sertifikata ove godine znatno premašiti broj iz prethodne.

Kvalifikovani elektronski sertifikat izdaje se na tri godine.

Sertifikaciono telo PKS poziva kompanije da blagovremeno obnove svoj kvalifikovani elektronski sertifikat, a mogu ih kontaktirati putem HelpDesk aplikacije.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BezSertifikata

Da biste preuzeli sertifikat, morate da lično odete u Privrednu komoru Srbije, do 16:30. Ako slučajno radite do 17h, ne nadajte se, neće vam izaći u susret i poslati dokumentaciju na vašu kućnu adresu. Uzeće vam novac za izradu sertifikata po hitnom postupku, a onda će vam se javiti u petak u 19:30h da je spreman za preuzimanje, kada naravno ne primaju stranke. Vikendom ne rade. Džebalebaroši i lažovi najobičniji.

Vladimir

Hvala presvetom efendiji

special image