• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NORVEŠKA nam PLAĆA DA OSTANEMO ovde

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Norveška će sa pola miliona evra finansirati projekat u kojem će 91 lokalna samouprava zapošljavati mlade i ljude iz socijalno ugroženih grupa u nerazvijenim područjima.

Ne dolaze inostarne delegacije u Srbiju samo da bi omogućile kanale za odlazak i "otele" najkvaliteniju radnu snagu. Primer je Norveška, koja uz slične projekte Švedske, potpomaže i zapošljavanje Srba – "kod kuće".

Prva od četiri informativne sesije na kojoj se uz pomoć Norveške predstavlja širi koncept javnog poziva za podršku zapošljavanja mladih i unapređenje poslovanja na lokalnom nivou u okviru projekta "Norveška za vas - Srbija", danas je održana u Beogradu.

Možda će vas zanimati

Projektni menadžer, Radule Ristović istakao je da je glavni cilj tog javnog poziva da se doprinese zapošljavanju mladih i da ugrožene i marginalizovane grupe, kroz unapređenje poslovnog okruženja budu socijalno uključene.

Kroz takav postupak, kaže, suština je da lokalna preduzeća postanu održivija i konkurentnija i da se više mladih zaposli uz podršku koju pružaju korisničke organizacije.

"Za današnju sesiju je prijavljeno njih 37, a kada govorimo o organizacijama koje pružaju podršku poslovanju, onda mislimo na regionalne razvojne agencije, biznis inkubatore, tehnološke parkove...", rekao je Ristović.

Kako kaže, poseban cilj projekta je da doprinese unapređenju poslovnog okruženja i da se lokalna preduzeća prošire na tržištu.

Projektni predlozi obuhvataju aktivnosti koje doprinose poboljšanju procesa proizvodnje i kvaliteta usluga ili proizvoda, širenju tržišta, dobijanju sertifikata, sa ciljem da se zaposle mladi i unapredi poslovno okruženje na lokalnom nivou.

Vrednost podrške može da iznosi od 20.000 do 100.000 evra, a čitav projekat traje do septembra 2021. godine.

Svi zainteresovani mogu da podnesu predloge projekata do 8. marta ove godine.

Naredne tri sesije biće održane u Novom Sadu, Nišu i na Zlatiboru.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Munze

Pa da,ovde ce nam ostaviti "marginizovane " groupe, a sve znamo ko su ti

special image