• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finansijeri Beograda na vodi s Kraljem banana grade Stožice

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Slovenački biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dela projekta Stožice u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju Igl Hils, graditelja Beograda na vodi.

  Igl Hils Rastoderov partner na komercijalnom projektu u SLO Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Emiratska kompanija Igl Hils (Eagle Hills) će, kako se očekuje, preuzeti 51 odsto udela u slovenačkom projektu, pišu ljubljanski mediji.

Rastoder, biznismen poreklom iz Crne Gore poznat po trgovini bananama u reionu, je postao vlasnik komercijalnog dela stadiona i dvorane "Stožice" 2017. godine, nakon što je od Društva za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) kupio potraživanja od preduzeća Grep, a zatim kao jedini razlučni poverilac Grepa u stečaju preuzeo imovinu na kojoj su potraživanja bila osigurana, prenosi portal Indikator.

Možda će vas zanimati

Nakon što je list "Delo" prošlog septembra objavio da Igl Hils planira da kupi nedovršeni komercijalni deo "Stožica", ljubljanski poslovni dnevnik "Finance" izveštava sada da će Arapi preuzeti 51 odsto udela u Rastoderovoj projektnoj firmi, a ostatak bi zadržao Rastoder.

Očekuje se da će projekat ostati približno onakav kakav je planiran prostornim planom - trgovački centar i hotel visok do 100 metara - ali bi mogao još više da se "prostorno iskoristi", odnosno da se poveća do maksimalnih gabarita, navodi "Finance".

Za završetak trgovačkog dela potrebno je još 50 do 65 miliona evra, dodaju mediji.

List "Večer" ističe da kompanija Igl Hils, između ostalog, gradi Beograd na vodi vredan tri milijarde dolara, te da je svojevremeno investirala u jedan od najviših nebodera na svetu, u kulu Burdž Kalifa u Dubaiju, i u jedan od najvećih trgovačkih centara na svetu, Dubai Mol.

Izet Rastoder je nedavno kupio propalu slovenačnu nacionalnu aviokompaniju Adria ervejz.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image