• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAMO SE PERE NOVAC: EU proširila "crnu listu" poreskih oaza

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministri finansija Evropske unije dodali su Panamu, Sejšele, Kajmanska ostrva i Palau na "crnu listu" poreskih oaza. Kako stoji Srbija?

Istovremeno, Turskoj su, uprkos nedostacima te zemlje, dali više vremena da prilagodi regulativu i da izbegne da uvrštavanje na listu, navodi se u jednom dokumentu EU objavljenom danas.

Lista koja je napravljena 2017. godine nakon otkrivanja široko rasprostranjenog sistema utaje i izbegavanja poreza koji koriste strane firme i bogati pojedinci kako bi smanjili svoje poreske obaveze, sada obuhvata 12 jurisdikcija, prenosi Rojters.

Možda će vas zanimati

Na listi se nalaze još: Fidži, Oman, Samoa, Trinidad i Tobago, Republika Vanuatu i tri američke teritorije - Američka Samoa, Guam i Devičanska ostrva.

Na "sivoj" listi FATF-a sumnjivih zemalja od juna prošle godine više se ne nalazi Srbija, jer je ispunila sve zahtevi kada je reč o borbi protiv pranja novca i sprečavanju finansiranja terorizma.

Međutim, iako je u januarskom saoštenju rečeno da "kao rezultat napredovanja Srbije od 2016. godine u jačanju okvira za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma (AML/CFT), telo Saveta Evrope MANIVAL je u novom izveštaju, pozitivno ocenilo zemlju u ispunjavanju tri preporuke FATF-a", istovremeno je MANIVAL odlučio da Srbija ostane u pojačanom procesu praćenja i da nastavi da izveštava ovo telo o daljem napretku

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

U Srbiji se ni pare ne mogu pošteno oprati!?

special image