• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turci TRLJAJU RUKE: Po FENSI KRPICE na Bosfor, umesto u Kinu

Izvor mondo.rs Izvor biznisinfo.ba

Zbog epidemije koronavirusa u Kini, globalni tekstilni divovi okrenuli su se turskim proizvođačima konfekcije i tekstila, povećavajući narudžbe uoči predstojeće letne sezone.

Smrtonosni virus već je naterao veliki broj međunarodnih brendova da se povuku s kineskog tržišta i zaustavio lokalnu proizvodnju u istočnoazijskoj zemlji, piše BiznisInfo.

Nekoliko marki, uključujući velike svetske brendove iza kojih stoje kompanije Superdry, Inditex, H&M, Hermes-Otto, Debenhams i Ralph Lauren, već su preusmerili svoje narudžbe u Tursku. Fabrike u ovoj zemlji moraće da udvostruče smene i povećaju proizvodnju, posebno za pripremu letnih kolekcija, prenose svetski mediji.

Možda će vas zanimati

Predsednik Sindikata izvoznika konfekcije i tekstila u Istanbulu, Mustafa Gultepe, rekao je da tekstilni sektor u zemlji trenutno radi sa 85 posto kapaciteta. No nakon što su kompanije kao što su H&M, Superdry i Inditex Group, sa svojim brendovima "zara", "massimo dutti" i "bershka", pojačali uvoz iz Turske, očekuje se da sektor radi u punom kapacitetu.

Hadi Karasu, šef Turskog udruženja proizvođača odeće (TGSD), naglasio je da mnoge dizajnerske i maloprodajne firme ne mogu da rade na kineskom tržištu zbog epidemije, a mnoge su obustavile proizvodnju. Kao rezultat toga, mnogi su poznati brendovi pokrenuli razgovore s turskim proizvođačima za predstojeću sezonu, rekao je Karasu, preneo je turski "Dailysabah".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image