• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORONA NA TOČKOVIMA: Otkazan Sajam automobila u Ženevi, Beogradski ostaje

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Švajcarska je saopštila danas da zabranjuje javna ili privatna okupljanja sa više od 1.000 ljudi, najmanje do 15. marta, da bi ograničila širenje novog korona virusa. Odmah potom Sajam automobila u Ženevi otkazali su oraganizatori.

U saopštenju Vlade se navodi da zbog sadašnje situacije širenja korona virusa Vlada proglašava "posebnu situaciju" prema zakonu o epidemijama i zabranjuje javne i privatne manifestacije na kojima se okuplja više od 1.000 ljludi.

Odluka stupa odmah na snagu i biće na snazi najmanje do 15. marta.

Možda će vas zanimati

"Te mere su se pokazale efikasnim u drugim zemljama" i u skladu su sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, rekao je švajcarski ministar zdravlja Alen Berse na konferenciji za novinare.

Za manifestacije sa manje od 1.000 ljudi organizatori treba u saradnji sa vlastima da procene rizike i utvrde da li mogu da je organizuju ili ne.

OTKAZI I U BARSELINI, FRANKFURTU, PEKINGU...

Ograničenja putovanja i strah od širenja koronavirusa već su uzrokovali odlaganja ili otkazivanja i drugih međunarodnih manifestacija, uključujući Kongres Mobile World u Barseloni, sajam Light+Building u Frankfurtu i Automobilski sajam u Pekingu, napominje Rojters.

Jedna od takvih, među najvećima svoje vrste u svetu je i Sajam automobila (Geneva Motor Show, 5-15.mart), koga su organizatori otkazali samo nedelju dana pred početak, kada su svi automobili verovatno već bili tamo, javlja Motor1.com..

Organizatori ženevskog salona automobila Palexpo obavestili su automobilske kompanije da je ova sajamska manifestacija otkazana zbog zabrinutosti vezane za epidemiju koronavirusa, rekla su za Rojters tri izvora upoznata zbivanjem.

Portparol sajamske izložbe Palexpo odbio je komentar, dodaje britanska agencija.

Prošle godine sajam je posetilo više od 600.000 ljudi.

U BEOGRADU SVE REDOVNO

Za razliku od kolega iz Ženeve, na Beogradskom sajmu rade kao da se u svetu nitša ne događa. Ovde će se od 19. do 25. marta održati Sajam automobila "DDOR BG Car Show 07" i 14. Sajam motocikala "Motopašion", saopštili su organizatori.

Pod sloganom "Lepi spolja, snažni iznutra", ovogodišnji Sajam automobila trebalo bi da ugosti više od 300 izlagača iz tridesetak zemalja, koji će predstaviti više od 35 automobilskih i 12 brendova lakih dostavnih vozila, saopšteno je danas.

Da li će koronavirus i ovde umešati svoje prste, videćemo uskoro.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image