• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRUČNJACI PONOVO KOD KUĆE: Inženjerskoj komori Srbije vraćeno licenciranje

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Srbija se vratila u red modernih zemalja u kojima licence za inženjerske poslove daju institucije stručnjaka, odnosno esnafska udruženja.

 Inženjerskoj komori Srbije vraćeno davanje licenci Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ugovor o poveravanju poslova organizovanja stručnog ispita, izdavanja licenci i vođenja registra inženjera potpisali su danas predsednica Inženjerske komora Srbije, Marica Mijajlović, i u ime Vlade Srbije ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mijajlović je rekla da je dan potpisivanja ugovora veliki dan za Inženjersku komoru, "jer se konačno posle više godina vraća poverenje komori".

Možda će vas zanimati

"Vraćaju nam se povereni poslovi koji se odnose na čitavu proceduru izdavanja licenci, prethodno proceduru sprovođenja stručnih ispita", rekla je ona.

"Mislim da je najvažnije da je Inženjerska komora Srbije bude kuća za sve inženjere", rekla je ona i dodala da Komora treba da vodi registar svih inženjera Srbije, a ne samo svojih članova.

Do ukidanja licenciranja iz Inženjerske komore došlo je izmenama zakona, zbog koga su održavani i ulični protesti inženjera a one su usledile posle čarki Komore i nadležnog ministarstva ko je kriv za velike probleme oko izgrdnje autoputa u Grdeličkoj klisuri i čuvenog skandala za obrušavanjem brda. 

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image