Ugovor o poveravanju poslova organizovanja stručnog ispita, izdavanja licenci i vođenja registra inženjera potpisali su danas predsednica Inženjerske komora Srbije, Marica Mijajlović, i u ime Vlade Srbije ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mijajlović je rekla da je dan potpisivanja ugovora veliki dan za Inženjersku komoru, "jer se konačno posle više godina vraća poverenje komori".

"Vraćaju nam se povereni poslovi koji se odnose na čitavu proceduru izdavanja licenci, prethodno proceduru sprovođenja stručnih ispita", rekla je ona.

"Mislim da je najvažnije da je Inženjerska komora Srbije bude kuća za sve inženjere", rekla je ona i dodala da Komora treba da vodi registar svih inženjera Srbije, a ne samo svojih članova.

Do ukidanja licenciranja iz Inženjerske komore došlo je izmenama zakona, zbog koga su održavani i ulični protesti inženjera a one su usledile posle čarki Komore i nadležnog ministarstva ko je kriv za velike probleme oko izgrdnje autoputa u Grdeličkoj klisuri i čuvenog skandala za obrušavanjem brda.