• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanci kao Srbi: Kinezi im spasavaju čeličane

Izvor mondo.rs Izvor bbc

Grupa Đingje će sačuvati 3.200 radnika u pogonima Britiš stila (British Steel) u Skantorpu i Tisajdu, nakon što su se Kinezi odlučili da investiraju u britansku industriju čelika.

Kineska kompanija, koja je izjavila da je ponudila 50 miliona funti za kupovinu Britiš stila, rekla je da će konačan dogovor biti sklopljen 9. marta.Sindikat radnika

Britiš stila opisao je kupovinu kao dobrodošlu vest, ali da će, sa druge strane, 400 ljudi zbog toga ostati bez posla, navodi BBC Biznis.

Možda će vas zanimati

Britiš stil je bankrotirao u maju prošle godine, a kontrolu nad njim preuzela je služba britanske vlade za insolventnost.

“Ugovor, prema kom će Đingje u narednih deset godina potrošiti oko 1,2 milijarde funti zbog svih popravki i nadogradnji mašinerije, označiće novo doba u britanskoj proizvodnji čelika”, izjavio je generalni direktor kineske kompanije Li Huiming.

Takođe je dodao da želi da zahvali svima koji su doprineli sklapanju dogovora, uključujući zaposlene Britiš stila, sindikate i britansku vladu.

Ostaje da e vidi kako će u ovaj dil biti uključeni pogoni Britiš stil u Francuskoj.

U Srbiji proces spasa iz Kine je obavljen 2016. godine kada je HBIS Grupi prodat tradicionalni gubitaš i zagađivač, Železara Smederevo, a kineski Ziđin u našoj zemlji drži i RTB Bor.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image