• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I BRITANCI IMAJU SVOJE "SMEDEREVO": Kinezi kupuju Britiš stil

Autor . Izvor Tanjug

Kineska Đingje grupa trebalo bi da kupi prpalu čeličanu Britiš stil za 70 miliona funti (90 miliona dolara). Britancima nije baš drago, ali u pitanju je više hiljada ljudi koji bi se u suprotnom našli na ulici.

Nad čeličanom je 22. maja ove godine pokrenuta prinudna likvidacija, podseća agencija Rojters.

Zatvaranje firme, koja proizvodi duge čelične šine koje se koriste u građevinskoj i železničkoj mreži, ugrozilo bi 5.000 radnih mesta u Skantorpu, u severnoj Engleskoj, kao i dodatnih 20.000 radnih mesta u lancu dobavljača.

Možda će vas zanimati

Slična situacija "uzmite dažbe, samo da radi" bila je i sa srpskom železarom u Smederevu, koja je u lasništvu kineske Hbis grupe od 2016. godine.

Britanska privreda je, inače, u tri meseca zaključno sa septembrom 2019. porasla po najsporijoj godišnjoj stopi u više od decenije, pošto su globalno usporavanje i zabrinutost oko Brexita pogodili poslovne investicije i proizvodnju.

Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Britanije je, na godišnjem nivou, usporio na 1,0 odsto sa 1,3 odsto iz drugog tromesečja, saopštila je britanska Nacionalna kancelarija za statistiku (ONS), a prenosi agencija Rojters.

To je najniža stopa rasta od prvog tromesečja 2010. godine i ispod je projekcije ekonomista koje je anketirao Rojters od 1,1 odsto.

Britanska ekonomija je izgubila zamajac od referenduma o Bregzitu 2016. godine, pre kojeg je obično rasla po stopi većoj od dva odsto godišnje.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image