• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOGODINE U MINHENU: Baj-baj Frankfurtskom sajmu, posle sedam decenija

Izvor mondo.rs Izvor biznisinfo.ba

Svetski događaj koji su ljubitelji automobila dosad znali kao Međunarodni sajam automobila u Frankfurtu od sledeće godine održavaće se - u Minhenu, odlučilo je nemačko Udruženje autoindustrije (Verband der Automobilindustrie, VDA).

  Frankfurtski sajam automobila seli u Minhen Izvor: Printscreen/Youtube/Autoevolution

Posle otkazivanja sajma automobila u Ženevi, gde se za razliku od Beograda gde ostaje BGcar Show 2020, boje korona virusa, još jedna velika promena u automobilskom svtu. Doduše, tek od sedeče godine.

Sajam automobila se iz Franfurta seli u bavarsku prstonicu - Minhen. VDA je kao razloge za promenu i izbor baš ovog grada navela “atraktivne lokacije za događaje, odličnu saobraćajnu infrastrukturu i stručnost u organizaciji velikih događaja”.

Naravno, ističe Biznisinfo, nije odmoglo ni što je sedište BMW upravo tamo a Audi se nalazi u obližnjem Ingolštatu.

Možda će vas zanimati

U izboru su još bili Berlin i Hamburg.

"Sva tri grada koja su ušla u izbor za mjesto održavanja predstavila su vrlo ambiciozne i uverljive planove za daljnji razvoj sajma zajedno s VDA. Bila je to vrlo ujednačena trka, na čemu se toplo zahvaljujem učesnicima”, kazala je predsednica VDA Hildegard Miler.

VDA želi da događaj postane više od obične međunarodnog izložbe automobila. Grupa namerava u sajam uključiti i prikazivanje ideja pametnih gradova i rešenja kao što su pametni saobraćaj i povezana vozila.

Vlasti u Minhenu složile su se da će otvoriti centar grada i druga mesta kao lokacije na kojima će se predstaviti ove ideje.

Vreme održavanja novog sajma automobila u Minhenu još nije poznato, no zna se da će to biti sledeće godine. Frankfurtski događaj uglavnom je bio u septembru u godinama koje su se smenjivale sa godinama kada se održavao Sajam automobila u Parizu.

Inače, Frankfurt je dugih sedam decenija bio domaćin sajma, a najveću posećenost je imao 2015. godine kada je sajam videlo gotovo milion ljudi.

Međutim, poslednjih godina zabeležen je sve manji broj posetilaca, pa je 2019. godine događaj posetilo samo 550.000 ljudi.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image