• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RASTE BROJ IMUĆNIH SRBA : Više od 500.000€ u banci ima 458 građana

Izvor mondo.rs Izvor Blic

U Srbiji 458 štediša na računu čuva više od po pola miliona evra, podaci su Nardone banke Srbije. Neki verovatno imaju i više računa.

U Srbiji se zvanično ne vodi evidencija bogataša a brojem milionera kod nas, osim u izuzetnim slučajevima pojedinaca,  ne bave se ni ugledni magazini poput Forbsa ili Forčuna (Fortune), pa se od broja onih koji su imućni posredno dolazi preko podataka Narodne banke Srbije.

Prema podacima NBS, koje prenosi "Blic" na kraju januara 458 štediše sa "najkrupnijim" računima imali su na njima ukupno 540 miliona evra.

Možda će vas zanimati

To znači da prosečna vrednost štednog uloga onih koji pripadaju ovoj grupi sa više od 500.000 evra iznosi oko 1,2 miliona evra, navodi list.

Istovremeno, prema podacima zvanične statistike, u Srbiji živi 489.000 siromašnih ljudi koji mesečno mogu da potroše samo 100 €.

NBS prati štedne partije, a ne fizička lica pojedinačno, tako da je moguće da neko ima i više štednih partija sa položenih više od pola miliona evra.

Interesantno je da se broj ovih bogataša povećava iz godine u godinu jer je broj onih koji imamju pologo od pola miliona u 2018. godini bio 351, a prethodne godine 378.

Moglo bi se reći da vlasnici svih 458 štednih partija imaju veliko poverenje u banke, ili u svoje "veze" u bankama, s obzirom na to da država u slučaju propasti banke garantuje samo za depozite do 50.000 evra po štednoj partiji.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igor

Ima i kod nas u lebane koliko hoces,l....a sns,sps koji su ojadili opstinu i niko im nista nemože,kupuju se kuce,stanovi auta drze firme sve sa platom odbornika plate u njihovim firmama i radnjama 18000-20000 skidaju sa za voda na neodređeno vreme e moj vučicu ,kakva bagra u lebane otimaju od naroda dok se oni bogate

Goran

Takoo trebaa

TM

Znači sve iz SNS sekte.

special image