• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Došlo mi je iz kože da iskočim zbog Krušika!

Izvor mondo.rs

Potrebne su temeljne reforme u srpskoj odbrambenoj industriji zbog stanja u njima i stanja u svetu koji diktira drugačiju proizvodnju. Predsednik Vučić najavio pomoć države Krušiku, ali i reorganizaciju firme.

Država će dati novac reorganizaciju Krušika, investiraće se deset miliona evra, platiće se njegovi dugovi i omogučiti da radnici rade i zarade plate, što sada nije slučaj, rekao je predsednik Aleksandar Vučić nakon posete toj fabrici odbrambene industrije.

Vučić je rekao da će morati da se vidi kako da se pomogne i reše problemi, koji su nastali iz objektivnih razloga ali i zbog nedovoljne sposobnosti različitih poslovodstava, kao i zbog rušenja ugleda Krušika u međunarodnoj javnosti, zbog čega su otkazani neki ugovori.

Možda će vas zanimati

"Moramo da imamo ljude koji znaju da upravljaju namenskom industrijom i koji neće posle četiri meseca nakon sastanka ponavljaju istu priču. Svetske potrebe proizvoda namenske industrije se menjaju i manje se traži minobacački program a više raketni, kod kojeg je i veća zarada", rekao je Vučić, koji je napomenuo da nije došao da kuka ali da mu je došlo da iz kože iskoči na sastanku sa poslovodstvom fabrike.

Vučić je rekao da je država spremna da uloži veliki novac u Krušik, kako bi ta fabrika opstala, ali da će morati da se sprovedu temeljne i ozbiljne reforme u kompletnoj namenskoj industriji, posebno u Zastavi ali i u Krušiku.

Predsednik je u obraćanju radnicima podsetio da je u namenskoj industriji Srbije ima oko 11. 500 direktno zaposlenih, a indirektno i više od 20. 000 ljudi, i da svi oni zavise od tih odluka.

Predsednik je poručio da će Krušik imati dobru budućnost, ali samo ako radnici budu dobro i vredno radili i razumeli da država nije ćup iz kojeg treba samo da se izvlači, i najavio nove ugovore, pre svega sa Vojskom Srbije.

"Vojska Srbije će da uplati 10 miliona evra Krušiku za novi ugovor, plus ono što će država da da bez obzira na ugovore o kojima ne želim da govorim pred svima", naveo je predsednik.

"Vojska Srbije će kupovati veliki broj proizvoda od vas, a posebno su zainteresovani za granate 128 milimetara, 155 mm, rakete i drugo", rekao je Vučić dodajući da Krušik mnogo više zarađuje na raketama.

Predsednik je najavio čak i forenzičku reviziju poslovanja u Krušiku, da bi se videlo kretanje novca i poslovanja, za koju će biti angažovana jedna od četiri velike svetske firme za poreze i reviziju. 

Radnici Krušika, a njih ima 3.500 imaju prosečnu platu 63.000 dinara, ali to, ističe Vučić, nije zarađena plata već je posledica velikih dotacija države. To se mora promeniti, istakao je predsednik.

"Ali, Srbija neće odustati od svoje odbrambene industrije, iako bi mnogo to želeli i u zemlji i u inostranstvu. Bezbednost Srbije i naše dece je na prvom mestu i nećemo doći u situaciji da zavisimo od snabdevanja oružjem i municijom od drugih" rekao j Vučić.  

PROČITAJTE I OVO

Komentari 96

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mucenik

MOGUĆE JE I NEMOGUĆE? Iznemoglom "Krušiku", iz Valjeva koga su opelješili neke poznate face iz vrha vlasti i doveli ga do kraha, ΛV, umesto da pohapsi uništitelje, on daje deset miliona, ne svoje, već narodne, evre. Oporaviće ga do sledeće kriminalne radnje. Vlasti su uhapsili Obradovića, jer je otkrio kriminalne radnje u "Krušiku" i umesto da saslušaju kako su opljačkani oružari, oni ga strpali u zatvor i njega napadali, a branili kriminalce. Nažalost, nije samo u pitanju "Krušik", tu su RTB Bor, EPS, RTS i mnogo drugih. Zakon, Ustav, policiju, Vlada, ministre... predstavlja i obavlja njihov rad jedan čovek, a ljudi koji u tim ustanovama rade predstavljaju višak radne snage. Ovih dana je postao i epidemiolog, specijalista protiv koronavirusa.

Mirko

Ulaganje u ovu fabriku, postaviće ovu firmu na zdrave osnove. Jos jedna borba naseg predsednika da sačuva radna mesta i u tome ce uspeti

Darko Dan

Kada bi se Krušik preorijentisao na potrebe svetskog tržišta, i kada bi Vojska RS nabavljala raketnu municiju od njih, ne bi uopšte bilo potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći od države. A sa opstankom Krušika, opstaju i Valjevo i Kolubarski okrug.

special image