• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celog života je radila za druge, a sad živi svoj san - sama svoj gazda

Izvor Promo

Branka Maksimov iz Pančeva je zahvaljujući konkursu Grada za pomoć početnicima u pokretanju sopstvenog posla uspela da ostvari san i otvori voskarsku radnju.

 Voskarska radnja u Pančevu sama pravi ukrasne sveće Branka Maksimov voskarska radnja Izvor: Mondo

Dobijena sredstva ona je iskoristila za pokretanje sopstvene voskarske radionice u kojoj pravi sveće. Kaže da se i ranije bavila voskarskim poslom, ali je uvek radila za druge i tek sada joj se pružila šansa da i sama postane gazda.

"Nekako smo u isto vreme suprug i ja ostali bez posla i u tom periodu prijateljica mi je javila da je otvoren konkurs za samozapošljavanje. Grad Pančevo mi je odobrio 500.000 dinara i sa tim novcem uspela sam da sredim moju radionicu i da kupim sve šta mi je potrebno", kaže preduzetnica Branka Maksimov.

Dobijena sredstva je iskoristila za kupovinu sirovine i kalupe za ukrasne sveće.

"Pravimo ukrasne sveće s tim što mogu da se dodaju razne boje, mirisi. Mnogo mi znači što sam dobila podršku Grada jer to mi je bio životni san. Totalno mi promenjen smisao života otkad sam ovo počela da radim", rekla je Branka Maksimov.

Izvor: Mondo

Grad Pančevo svake godine kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja obezbeđuje određenu sumu novca za realizaciju mere samozapošljavanja. Kroz tu meru u 2019. godini izdvojeno je 10 miliona dinara.

Taj novac je iskorišćen da 23 preduzetnika započnu svoj posao. U okviru mere samozapošljavanja preduzetnici mogu da dobiju do 500.000 dinara za pokretanje sopstvenog posla.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Jel se mora biti član biblioteke? I da li se od tih 500000 treba pola dati u biblioteku?

NeckoPerecko

Daj bre ljudi, koje su ovo price? Nije vas sramota. Pa grad da dodeli pare obicnom smrtniku je kao da ce taj smrtnik da dobije sedmicu na lotou. Isao sam na te seminare, na te gluposti, prolazio te kurseve, pa nikad dinar nisam dobio. Ali zato clanovi sns pokrecu biznise samo tako. Zato ne lazite narod. A i ova zivi svoj san od voska, haha. Sije mi ga djuro, pa sasio usko.

special image